Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Tελικά ποιος ευθύνεται για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας, την υπερεργασία και τα οφειλόμενα ρεπό των αστυνομικών;



Police-Voice blog ➤
Μετά τις τελευταίες επισκέψεις τους στα τμήματα τάξης και ασφάλειας περιοχών της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος και ο γ.γ. της τοπικής ένωσης, υπενθυμίζουν απευθυνόμενες προς τις διοικήσεις ότι πρόθεση αποτελεί οι μαζικές προσφυγές προσωπικά εναντίον τους στη δικαιοσύνη για το αδίκημα της παραβίασης  της ετγατικής νομοθεσίας.
"Στις καθημερινές επαφές μας με
πολλές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης όταν θέτουμε ερωτήματα και καταγγέλουμε την παραβίαση του ωραρίου, την μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, τις παράτυπες ανακλήσεις ρεπό και κανονικών αδειών, πολλοί Διοικητές Υπηρεσιών μας απαντούν ότι φταίει η Υποδιεύθυνση, ή η Διεύθυνση ή ακόμα και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
   Συγκεκριμένα, μας απαντούν, ότι τα μέτρα αργούν να έρθουν, ότι δεν φτάνουν τα άτομα για τις σταθερές τακτικές υπηρεσίες τους και έτσι θα πρέπει  και αναγκάζονται να μην χορηγούν τα ρεπό στους συναδέλφους, ή να τους διαθέτουν σε διπλα νυχτερινά ωράρια ή να έκδίδουν υπηρεσείες, με τις οποίες οι συνάδελεφοι ξεπερνουν, σε σταθερή εβδομαδιάια βάση, τον προβλεπόμενο χρόνο υπηρεσίας των 40 ωρών, με αποτέλεσμα με την υπερεργασία να ξεπερνουν ακόμα και τις 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
   Εμείς τους υπενθυμίζουμε: Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ Π.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΛΟΓΩ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ, ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…
   Προτείνουμε το συνδικαλιστικό κίνημα να ξεκινήσει τις μαζικές αγωγές στη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι θα σταματήσει οριστικά το φαινόμενο της παραβίασης της νομοθεσίας από ορισμένους και κάθε παραβίαση να καταγγέλεται και στην Εισαγγελία. Επίσης, σε όποια Υπηρεσία δεν εφαρμόζεται το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας, να πραγματοποιούνται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα Τμήματα αυτά."
ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θεσ/νίκης
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θεσ/νίκης μέλη της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης

Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου