Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γιαταγάνα: Να επανέλθει η θανατική ποινή στους βιαστές ανηλίκων...



Police-Voice blog ➤
«Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε από την κακοποίηση βρέφη και μικρά παιδιά»

Να επανέλθει η θανατική ποινή για μια ιδιαίτερη κατηγορία καταδικασθέντων, εκείνων δηλαδή που έχουν διαπράξει έγκλημα βιασμού βρεφών ή ανηλίκων ζήτησε χθες, μιλώντας στη Βουλή, η ανεξάρτητη βουλευτής, Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Η κ. Γιαταγάνα, όπως επιβεβαιώνει στο newsbeast.gr συνεργάτης της, πήρε το λόγο στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. Έτσι, αφού αναφέρθηκε σε μια συγκεκριμένη περίπτωση βιασμού βρέφους εξέφρασε την άποψη ότι στους ανθρώπους που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα ο σωφρονισμός δεν προσφέρει τίποτα και ότι θα έπρεπε να τιμωρούνται με θανατική ποινή.

Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην εισαγγελέας εξήγησε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνέπειες της σεξουαλικής βίας είναι ολέθριες και για το λόγο ότι οι ψυχολογικές πληγές του θύματος παραμένουν εφ' όρου ζωής και εμποδίζουν την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξή του και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό, ο νομοθέτης πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Μόνο έτσι μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τα παιδιά».

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερα στην περίπτωση βιασμού ανηλίκου, την πλέον κτηνώδη πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά σωματική βλάβη ή και στο θάνατο ακόμα του βρέφους ή του παιδιού, ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος... Πρέπει να προβλέπεται η ποινή του θανάτου, κύριε υπουργέ. Πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε από την κακοποίηση βρέφη και μικρά παιδιά».

Πηγή ➤ cretablog ....http://elas-lyste
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου