Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΑΘΑΝΑΤΟΣ.. 29 Αυγούστου 2010: Αφήνει την τελευταία του πνοή ο Σμηναγός Ιωσήφ (Σήφης) Αναστασάκης (φωτογραφίες/βίντεο)



Police-Voice blog ➤
Σμηναγός Αναστασάκης Ιωσήφ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ένας λάθος χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν στον αέρα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16, της 115 Πτέρυγας Μάχης και να συντριβούν νότια της Ιεράπετρας, κοντά στην νήσο Χρυσή. Το τραγικό περιστατικό βυθίζει στο πένθος την πολεμική αεροπορία και συγκλονίζει το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο Σμηναγό Τάσο Μπαλατσούκα 33 ετών, χτύπησε από κάτω προς τα πάνω, περίπου στην μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο Σμηναγός Σήφης Αναστασάκης και ο Ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών.


Από την σύγκρουση ο Τάσος Μπαλατσούκας βρίσκει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο Σήφης Αναστασάκης,μεταφέρεται και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.


Η κατάστασή του αμέσως μετά την ανεύρεση και την διάσωσή του, ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και έτσι μεταφέρθηκε με Super Puma από την Ιεράπετρα στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση από αγγειοχειρουργό. Είχε τις αισθήσεις του, καθώς στις ερωτήσεις των γιατρών κουνούσε το χέρι του, δείχνοντας ότι είχε επικοινωνία με το περιβάλλον.
Παράλληλα μεταφέρθηκαν φιάλες αίματος από την Αθήνα με ειδική πτήση C130, για μεταγγίσεις, καθώς η εσωτερική αιμορραγία, όπως είπε ο γιατρός που τον συνόδευσε με το ελικόπτερο στο Ηράκλειο "ήταν τρομακτική". Είχε υποστεί διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στην λεκάνη, απ' όπου προκλήθηκε η ακατάσχετη αιμορραγία!

Ο πιλότος μέσα στο χειρουργείο του νοσοκομείου Ηρακλείου, υπέστη τρεις διαδοχικές ανακοπές, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή. Και αυτοί, εντυπωσιάστηκαν από τον αγώνα που έδινε ο πιλότος για να κρατηθεί στην ζωή και τον χαρακτήρισαν παλικάρι.
Όλοι γνώριζαν ότι δίνει την δική του ύστατη μάχη και ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο που να μπορούν να κάνουν οι γιατροί, παρά να περιμένουν να αντιδράσει ο οργανισμός του και να επιβιώσει από το σοκ και τα τραύματα.
Για δύο μέρες ήταν διασωληνωμένος και μετά από ηρωική αλλά άνιση μάχη, άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Αυγούστου!


****

ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ

Γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1975. Γιος του Στέφανου και της Μαρίας, γεννήθηκε κι έζησε στην Γέργερη και στο Ηράκλειο. Το 1993 αποφοίτησε από το Καπετανάκειο σχολείο και σε ηλικία 18 ετών εισήχθη από τους πρώτους στην Σχολή Ικάρων, όπου αποφοίτησε ως Αρχηγός της Σχολής.

Τον Οκτώβριο του 1997 τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για προκεχωρημένη εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2 και τον Φεβρουάριο 1999 στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης των Α-7 στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης επάνδρωσε την 340 Μοίρα Βομβαρδισμού μέχρι τον Ιούλιο 2001, οπότε μετατέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-16.

Από τον Οκτώβριο 2002 μέχρι τον Οκτώβριο 2003 υπηρέτησε στην 347 Μοίρα και στην συνέχεια επανήλθε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 340 Μοίρα, με την έλευση των νέων αεροσκαφών F-16 Block 52 plus, όπου και υπηρετούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος.

Μετά από την επιτυχή του εκπαίδευση στα Α7 και έπειτα στα F-16, διακρίθηκε τόσο για την εργατικότητά του, όσο και για την αρτιότητα του χαρακτήρα του, επελέγη δε από την υπηρεσία του και ως εκπαιδευτής καθώς η μεταδοτικότητα ήταν άλλο ένα χάρισμα που τον χαρακτήριζε.

Εκπροσωπούσε πάντα επάξια την χώρα, λαμβάνοντας μέρος σε πάρα πολλές αποστολές, εντός κι εκτός Ελλάδος 
και είχε συμπληρώσει 1.130 περίπου ώρες πτήσεως.

Ήταν έγγαμος πατέρας ενός τέκνου ενώ η γυναίκα του κυοφορούσε το δεύτερο. Μετά από τρεις μήνες έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, όπου του έδωσε το όνομα του πατέρα του, Ιωσήφ (Σήφης)


****


ΕΔΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΣΗΦΗ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ...

ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ ΜΑΘΕΤΣΟΙ, ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΙΩΜΕΝΟΙ

Σμηναγός Αναστασάκης Ιωσήφ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ


****



Πηγή ➤cretablog.gr
haniotika-nea.gr

exagorefsis.blogspot.gr


sfpa-ikaros.gr


vardavas.blogspot.gr

peripatrhs.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου