Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ποια αστυνομικά τμήματα καταργούνται στα Μεσόγεια! ! ! Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr



Police-Voice blog ➤
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα για συνενώσεις αστυνομικών τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα έχουν δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες και έντονο προβληματισμό και στους πολίτες των Μεσογείων τα οποία βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο των κακοποιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σκέφτεται...
να υιοθετήσει τον «Καλλικράτη» των δήμων και για τα αστυνομικά τμήματα.
Έτσι για παράδειγμα στον Δήμο Σαρωνικού ενδεχομένως να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες στο αστυνομικό τμήμα Καλυβίων.
Αυτό σημαίνει ότι μεγάλες περιοχές όπως η Ανάβυσσος, η Σαρωνίδα και η Παλαιά Φώκαια θα αντιμετωπίσουν ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα.
Το ίδιο όμως θα συμβεί και στον Δήμο Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας με τη συνένωση των δύο υπαρχόντων τμημάτων της Παλλήνης και του Γέρακα σε ένα.
Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ένας από τους μεγαλύτερους της ανατολικής Αττικής αφού οι πληροφορίες θέλουν να καταργείται το αστυνομικό τμήμα της Βουλιαγμένης.
Και στον Δήμο Λαυρεωτικής όμως υπάρχει η πρόθεση να καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Κερατέας και να οδηγηθούν οι αστυνομικοί του στο Λαύριο και από εκεί να… εποπτεύουν την περιοχή και της Κερατέας.
Ένα σοβαρό ερώτημα είναι τι θα συμβεί στον πολύπαθο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας αφού η Αρτέμιδα θεωρείται μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη εγκληματικότητα. Εάν ισχύσει η καλλικρατική λογική τότε ένα από τα δύο αστυνομικά τμήματα του δήμου θα καταργηθεί!
Πιο… ήρεμα είναι τα πράγματα στους Δήμους Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Παιανίας και Ραφήνας όπου τα τμήματα – εκτός εξαιρετικού απροόπτου - αναμένεται να μείνουν ως έχουν αφού οι περιοχές αυτές συνιστούν και καλλικρατικούς δήμους.
Γρίφο από την άλλη πλευρά αποτελεί το τί μέλλει γενέσθαι στον Δήμο Μαραθώνα αφού η Νέα Μάκρη είναι εξίσου πολυπληθής περιοχή!
Οι συνενώσεις αστυνομικών τμημάτων – και άρα οι καταργήσεις κάποιων από αυτά – προφανώς και θα δημιουργήσουν αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των οποίων οι πολίτες ήδη νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια αφού διαπιστώνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ότι η κατάσταση πολλές φορές ξεφεύγει ακόμη και από το στοιχειώδες όριο ασφαλείας.
notioanatolika.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου