Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κάθε πόλη και ανεξιχνίαστα «ξεκαθαρίσματα»..Προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. η δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία



Police-Voice blog ➤
Η «επέκταση» του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Τρίπολης πριν από πέντε ημέρες.


Παρ' ότι οι αξιωματικοί δεν έχουν σαφή εικόνα για τον δράστη (ερασιτεχνική η μεταμφίεσή του με γυαλιά και ψεύτικο μισοκολλημένο μουστάκι) και τα κίνητρά του, βλέπουν ότι «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» που σημειώνονταν παλαιότερα μόνο στην Αττική, τώρα επεκτείνονται και στην επαρχία. Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, την Καβάλα, το Αγρίνιο και αλλού φαίνεται ότι ήλθε η σειρά της αρκαδικής πρωτεύουσας να γίνει «χώρος» σύνθετων εγκληματικών ενεργειών από ανθρώπους και κυκλώματα που σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας.
Στελέχη των διωκτικών αρχών υποστηρίζουν ότι «στην Τρίπολη δεν υπήρχαν, παρά την αύξηση των κέντρων διασκέδασης λόγω της εκτεταμένης πεζοδρόμησης, συμμορίες "μπράβων" ούτε ιδιαίτερα οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών. Αλλά και το θύμα είναι βέβαιο ότι δεν σχετιζόταν με κυκλώματα τοκογλυφίας που ίσως θα μπορούσαν να είχαν δράσει. Ξέρουμε μόνο για τις προστριβές του με άλλους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και τις συνεχείς καταγγελίες που έκανε για παραβίαση του ωραρίου, επειδή θεωρούσε ότι βλάπτονταν τα συμφέροντα ενός κλαμπ που είχε. Ομως αυτό το έγκλημα μας αιφνιδιάζει και μας προβληματίζει. Δείχνει μίσος από αιτία που μόνο ο δράστης και το θύμα γνώριζαν».
Στην περιοχή της Τρίπολης δεν είχε σημειωθεί κανένα δείγμα δράσης οργανωμένου εγκλήματος. Ελάχιστοι θυμούνται ότι τον Ιανουάριο του 1978 δύο επιχειρηματίες από την περιοχή της Τρίπολης είχαν συλληφθεί για την απαγωγή ενός επτάχρονου Λιβανέζου στην Αθήνα. Στις 15 Οκτωβρίου 2010 είχε διαπιστωθεί η δράση κυκλώματος με πρωταγωνιστή δημοτικό αστυνομικό στην Τρίπολη που προχώρησε σε ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ αλλά και σε αντίστοιχες ενέργειες στην Αθήνα.

Πόλεμοι «νονών»
Στην Πάτρα εκτιμάται ότι έχουν επεκταθεί τα κυκλώματα της νύχτας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κομβικό σημείο στην Πάτρα - ύστερα από διάφορες συμπλοκές - ήταν η δολοφονία του 35χρονου λεσχειάρχη Ανδρέα Παΐζη στις 14 Απριλίου 2005. Το 2007 σχηματίστηκε δικογραφία κατά 26 ατόμων και την άνοιξη του 2013 παίχτηκαν δύο ακόμη πράξεις του πολέμου των «νονών»: οι δολοφονίες -αρχικώς έξω από κλαμπ στην οδό Σαχτούρη και ύστερα καταμεσής στην οδό Ανθείας - τριών ατόμων και ο τραυματισμός δύο άλλων. Ενας εξ αυτών όμως θεωρείται ότι δολοφονήθηκε από ένα μοιραίο λάθος του εκτελεστή: τον «μπέρδεψε» με άλλον κακοποιό επειδή και οι δύο είχαν ίδια σωματοδομή και κοτσιδάκι στα μαλλιά. Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των «νονών» της Πάτρας θεωρείται ότι είχαν κομβικό ρόλο και ορισμένοι αστυνομικοί.
Στην περιοχή της Καλαμάτας ο πόλεμος των «νονών» μαίνεται την τελευταία εικοσαετία. Κεντρικό πρόσωπο θεωρείται ένας 52χρονος διακινητής ναρκωτικών που φαίνεται να είχε και την εγκληματική συνεργασία συγγενών του. Ασχολούνταν με την πυγμαχία, είχε εργασθεί ως κασκαντέρ του ηθοποιού Τσακ Νόρις στο Χόλιγουντ και είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία στον Καναδά το 1988. Είχε συλληφθεί τον Μάιο του 1997 για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και ηρωίνης στην Αθήνα και στην Καλαμάτα. Τον Μάιο του 1998 ο 52χρονος, προκειμένου να μη συλληφθεί από την Αστυνομία για άλλη υπόθεση, κρατούσε ομήρους τέσσερα μέλη της οικογενείας του μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Γιαννιτσάνικα στην Καλαμάτα. Τα τελευταία χρόνια μαζί με πολυμελή ομάδα «μπράβων» φέρονται να «πουλούσαν προστασία» σε νυχτερινά κέντρα της Καλαμάτας και σε διακίνηση ναρκωτικών.
Στις 29 Νοεμβρίου 2011 ο 35χρονος Αλβανός Φιλίπ Μεσάι και ο δίχρονος γιος του Κόριδολοφονήθηκαν μέσα στο ΙΧ τους. Αγνωστοι είχαν ρίξει το όχημα σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Αρις της Καλαμάτας. Ο ανήλικος έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος. Από έρευνες στην περιοχή αλλά και αναλύσεις κλήσεων διαπιστώθηκε ότι δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη και καταδικάστηκε σε δις ισόβια. Για τον εκτελεστή εκκρεμούσαν παλαιότερα εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του 32χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα το 2008 στη Μικρομάνη, ο οποίος έχει πυροβοληθεί με πέντε σφαίρες σε ραντεβού θανάτου. Ο Αλβανός θεωρείται ότι εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» για τον 52χρονο μεσσήνιο κακοποιό εναντίον του οποίου σχηματίστηκε νέα δικογραφία στις 5 Απριλίου 2014, επειδή μέσα από τις φυλακές Κέρκυρας κατηύθυνε συμμορία που εκβίαζε ξανά καταστηματάρχες της Μεσσηνίας.

Σε Ναύπλιο και αλλού
Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων,Γιώργου Κωστάκη, που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου 2012 στο σπίτι του, έξω από το Ναύπλιο, στην περιοχή Πυργέλα. Το θύμα ήταν και αυτός ιδιοκτήτης πολλών καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Αργολίδας, ενώ διατηρούσε επαφές με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, και όχι μόνο, στην Αθήνα. Παρ' ότι η δολοφονία επιχειρήθηκε να συνδεθεί με υποθέσεις ναρκωτικών, πώλησης χρυσού, τοκογλυφίας, αρχαιοκαπηλίας αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες με επιχειρηματίες του Ναυπλίου, τελικώς ο φάκελος είναι ανοικτός.
Υπενθυμίζεται ότι στην Καβάλα αναδείχθηκαν από τη δεκαετία του 1990 σχέσεις «μπράβων» της πόλης με το επονομαζόμενο «συνδικάτο εκτελεστών» της Αττικής, ενώ στο Αγρίνιο δρούσε τμήμα της μεγάλης συμμορίας των 205 εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2011 από την ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου