Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΟΤΕΡΑ.. Ti δηλώνει ο Τξιάρχος που έριξε τα κάγκελα στην παρέλαση ! Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής ! ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΞΙΑΡΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ! ! !



Police-Voice blog ➤
Πάτρα: Ο αστυνομικός διευθυντής που άνοιξε τα κιγκλιδώματα για όλο το κόσμο μιλάει στον «Ε.Τ.»

Ενας ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. έριξε τα... κάγκελα και έσπασε τα δεσμά της «αποστειρωμένης» μαθητικής παρέλασης στην Πάτρα. Λαός και... επίσημοι έγιναν ένα χωρίς ούτε ένα γιουχάισμα! Πήρε το ρίσκο και ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί αν κάτι πήγαινε στραβά. Δεν πήγε, όμως, και νιώθει μία αγαλλίαση που δεν πληρώνεται με τίποτα!
Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής άφησε εμβρόντητους τους συναδέλφους του και πολίτες της Πάτρας, όταν έδωσε διαταγή να ανοίξουν τα κιγκλιδώματα και οι γονείς να περάσουν μπροστά από αυτά για να δουν τα παιδιά τους. Η ενέργειά του έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης στην αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο, εκτός από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη των οποίων, μουδιασμένα, ίσως και αιφνιδιασμένα, δεν επικοινώνησαν μαζί του για να εκφράσουν την ευαρέσκεια ή δυσαρέσκεια για την κίνησή του. 
«Το επεξεργαζόμουν μέρες στο μυαλό μου. Δεν μπορούσα να βλέπω παιδιά και γονείς πίσω από κάγκελα. Δεν θα μου άρεσε να ακούσω την επόμενη ημέρα για σιδηρόφρακτη παρέλαση, ότι καλύτερα να είναι να σταματήσουν οι παρελάσεις και άλλα τέτοια. Αποφάσισα να ρισκάρω αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες της απόφασής μου», λέει ο ταξίαρχος κ. Σεϊντής, με τον οποίο επικοινώνησε ο Ελεύθερος Τύπος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες πριν από την παρέλαση κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας, είχαν προβλεφθεί αυστηρά μέτρα ασφάλειας με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και απαγόρευση προσέγγισης πολιτών σε κοντινή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, όπως στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε δοθεί εντολή το λειτουργικό πρόσταγμα των μέτρων να το έχει ο αστυνομικός διευθυντής του κάθε νομού, που θα κρίνει την επιβολή των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας. Πριν από κάποιες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, επισημαίνοντας πως δεν είναι αναγκαία τα μέτρα που προέβλεπαν κάγκελα και «αποστειρωμένο» περιβάλλον γύρω από τους επισήμους. 
«Πριν ξεκινήσει η πορεία, δεν διέβλεψα κάποιους ενδεχόμενους κινδύνους που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις. Πήρα πληροφορίες από συναδέλφους στην Ασφάλεια Πατρών, που και εκείνοι είχαν διαπιστώσει πως δεν υπήρχαν ορατοί κίνδυνοι. Ετσι πήρα την απόφαση. Ετσι το εκτίμησα, έτσι το είδα», λέει στον «Ε.Τ.», ο κ. Σεϊντής. 


Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής ξάφνιασε συναδέλφους του και πολίτες.
«Ηταν μία κεντρική περιοχή της πόλης, η οδός Αγ. Γεωργίου, που μια τέτοια εορταστική μέρα, με εκατοντάδες παιδιά στους δρόμους, ήταν “αποστειρωμένη” και γεμάτη με... ψύχρα», συνεχίζει ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Στην εντολή του να παραμερίσουν τα κάγκελα, οι συνάδελφοί του σάστισαν, οι πολίτες αιφνιδιάστηκαν.
«Είχα πάρει την απόφασή μου. Τους είπα ότι εγώ είμαι μπροστά, μη φοβούνται, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ό,τι κι αν συμβεί. Ο αξιωματικός πρέπει να διαβλέπει, να εκτιμά, να προβλέπει και να ρισκάρει με ασφάλεια. Hμουν έτοιμος για όλα, ακόμη και να παραιτηθώ αν κάτι πήγαινε στραβά. Θα είχα κάνει λάθος. Θα είχα πάρει λάθος απόφαση. Την ίδια απόφαση όμως θα έπαιρνα όσες φορές κι αν έπρεπε να επιλέξω, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τώρα ξέρω το θετικό αποτέλεσμά της», δηλώνει εμφατικά ο ταξίαρχος. 
«Και η Πάτρα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι φοιτητές με τα προβλήματά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων της πόλης. Ανήρτησαν κάποια πανό και αυτό ήταν. Παραμέρισαν την οργή τους και τα προβλήματά τους. Είδαν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στην παρέλαση, μαζί με τους “εχθρούς”... επισήμους», δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας. Στον επίλογο της σύντομης συνέντευξης ο κ. Σεϊντής αναφέρει: «Το έκανα για τον κόσμο. Χάιδευα τα κεφάλια των παιδιών μπροστά από τα κάγκελα. Ενιωσα ηθική ικανοποίηση και αγαλλίαση που δεν πληρώνεται με τίποτα»... 


Πηγή φωτογραφίας: http://www.patrisnews.com/


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
e-typos.com
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου