Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση σε μεγάλο μέρος του εθνικού δικτύου Συνεχίζονται τα προβλήματα στους δρόμους από το χιονιά



Police-Voice blog ➤

Οδηγοί που δεν έχουν ή δεν ξέρουν πώς να βάλουν αλυσίδες μπλοκάρουν τα πάντα - Πολύ χαμηλές ταχύτητες στο ύψος της Θήβας και στην Υλίκη - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε ποιους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται την Τετάρτη η κίνηση των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, ειδικά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από το ύψος της Θήβας και πάνω.



Το σοβαρό πρόβλημα που είχε σημειωθεί στην Υλίκη νωρίτερα αποκαθίσταται σταδιακά, καθώς μετά τις 5 το απόγευμα τα δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί κινούνται πλέον με πολύ χαμηλές ταχύτητες και απαραίτητα με τη χρήση αλυσίδων.

Πιο έντονο το πρόβλημα καθώς έπεσε πλέον το σκοτάδι και η χιονόπτωση συνεχίζεται, παρατηρείται στο ύψος της Θήβας, στα διόδια, όπου επίσης τα αυτοκίνητα κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες.



Κατά περιόδους οδηγοί που δεν έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες προκαλούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς η κίνηση των οχημάτων τους είναι αδύνατη λόγω του πάγου και του χιονιού.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, συνεργεία της τροχαίας και της Νέας Οδού βρίσκονται στο δρόμο και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βάζουν εκείνοι αλυσίδες στους οδηγούς που έχουν μεν μαζί τους, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν!

Play Button

Χάος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας... από LAMIASTARGR
Διακοπές της κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε περιοχές της Αττικής – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 
Εν τω μεταξύ, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε διάφορες περιοχές της Αττικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σε κάποια σημεία η Τροχαία έχει διακόψει τελείως την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας.



Συγκεκριμένα, στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης από το στρατιωτικό νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χλμ, δηλαδή από το τελεφερίκ ως το καζίνο. Εξάλλου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 4ο χλμ, δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και από το 30ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε όλο το δημοτικό επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του δήμου Μάνδρας, δηλαδή στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων και του Αλεποχωρίου.



Υπενθυμίζεται ότι για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Προβλήματα σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων καταγράφεται σε σημεία του οδικού δικτύου των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, το θερμόμετρο έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, -7 στην Καστοριά, -9 στην Κοζάνη, -4 στο Πολύκαστρο, -4 στην Αλεξανδρούπολη και -1 στη Θεσσαλονίκη. Χιονοπτώσεις σημειώνονται -μεταξύ άλλων- σε Αλεξανδρούπολη, Σέρρες (κυρίως στα ορεινά), στην Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά, αλλά και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Σαμοθράκη.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Αγ. Βασιλείου -Χορτιάτη, ενώ στο νομό Πέλλας, διακοπή κυκλοφορίας ισχύει στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας", στην επαρχιακή οδό Άνω Χώρα - Μακριά Ράχη. Στο Κιλκίς, ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) εξαιτίας της καταστροφής του ασφαλτοτάπητα που προκλήθηκε από καθίζηση του οδοστρώματος.

Στο νομό Ροδόπης (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη), λόγω υπερχείλησης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα - Λισσός ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου - Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.

Στο μεταξύ, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.



Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Θεσσαλονίκης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, στην επαρχιακή οδό Ζαγκληβέρι - Πετροκέρασα και στην επαρχιακή οδό Βασιλούδι - Αρδαμέρι.

Στο νομό Πέλλας απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Άρνισσας από 11ο χλμ. -χιονονδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δημοτικό επαρχιακό δίκτυο του νομού καθώς και τη Δημοτική ενότητα Βεγορίτιδας δήμου Έδεσσας. Επίσης, στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αλμωπίας.

Στο νομό Πιερίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας, από 15 - 42 χλμ., στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης,(ύψος Αγαθούπολης), από 71.8 - 94,5χλμ., στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Παραλίας, από 1 - 8χλμ., στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου, Χ/Κ (μέσω Μοσχοποτάμου), στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου, Χ/Κ (μέσω Βρύας - Ρητίνης), στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Δίου και την επαρχιακή οδό Πύνδας - Κολινδρού.

Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας Καστανερής - Μεγ. Λειβαδιών και την επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Ομαλού.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76,000 χ/θ έως 98,300 χ/θ., την επαρχιακή οδό Βέροιας - Χ/Κ Σελίου, από 4,500 χ/θ έως 26,000 χ/θ., την επαρχιακή οδό Βέροιας - Δασκίου, δ/ση Πολυδενδρίου από 8,100 χ/θ έως 43,000 χ/θ, την επαρχιακή οδό Βέροιας - Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως 13,800 χ/θ, την επαρχιακή οδό Βέροιας - Τριλόφου Φυτείας, από 5,300 χ/θ έως 13,800 χ/θ, τη δημοτική οδό Νάουσας - χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια από 1ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Νάουσα - Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Στο νομό Χαλκιδικής, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου- Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Πλανών, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Γερακινής (πλησίον Πολυγύρου), εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου, εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Κρυοπηγής, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από 51ο έως 56ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην εθνική οδό Αρναίας - Σταυρού, στην επαρχιακή οδό Βάβδου προς Βάβδο, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας και στην επαρχιακή οδό Μ.Παναγιάς - Γομοτίου, από 51 - 56χλμ.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, λόγω παγετού και ασθενούς χιονόπτωσης.

Στο νομό Γρεβενών, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, του Νομού, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Καστοριάς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο - 31ο χλμ., στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο - 25ο χλμ., στην εθνική οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο - 28ο χλμ. και στην εθνική οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο - 50ο χλμ.



Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ., την παλαιά εθνική οδό Ελασσόνας - Δεσκάτης, από 19η χ/θ.





Στο νομό Καρδίτσας, στην επαρχιακή οδό Καρδιτσας - Άρτας, θέση "Τύμπανος", από 38ο - 61ο χλμ. , την επαρχιακή οδό Μουζακίου - Στεφανιάδας, θέση «Αγ.Νικόλαος», από 12ο - 22ο χλμ., την επαρχιακή οδό Μουζακίου - Λίμνης πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου, την επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Μητρόπολης -Ι. Μ. Κορώνης Τσαρδακίου, την επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Λίμνης Σμοκόβου, από 21ο χλμ., την επαρχιακή οδό Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου (θέση Ζαχαράκη) και περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Στο νομό Τρικάλων, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από 30ο - 75ο χλμ., στην εθνική οδό Τρικάλων -Ιωαννίνων, από 36ο - 62ο χλμ., την επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας, από 4ο- 55ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Ασπροποτάμου, από 30ο - 68ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας -Χρυσομυλιάς, από 2ο - 38ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Μαυρελιόυ και - Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Δ.Δ. Χαλκίου,Ανθούσας,Κατάφυτου, Καλλυρόης, -Στεφανίου, Κρανίας,  Δολιανών,Πολυθέας,Μυλίας του Δημου Καλαμπάκας, από 5ο -42ο χλμ, την επαρχιακή οδό Παλαιοπύργου - Αγριελιάς, από 10ο - 30ο χλμ, την επαρχιακή οδό Πλατάνου - Ελληνοκάστρου, από 2ο - 9ο χλμ και το ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δικτυό του Δήμου Πύλης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου