Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Βόρειο Αιγαίο: Τουρίστες φεύγουν δίχως να πληρώσουν - Ακυρώνονται κρατήσεις



Police-Voice blog ➤

Μετρήσιμες είναι πλέον οι επιπτώσεις στην αγορά και στον τουρισμό μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για τουρίστες που φεύγουν και για ακυρώσεις στις κρατήσεις. Καμία νέα κράτηση δεν εχει γίνει μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ενώ είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ελλείψεις στανησιά. 

Οπως δήλωσε στο Newsit η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου "είναι δύσκολες μέρες για τη χώρα και ακόμη δυσκολότερες για τα νησιά. Ο τουρισμός έχει πληγεί άμεσα. Υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα με τους τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στα νησιά μας οι οποίοι ανησυχούν πάρα πολύ. Υπήρχαν αρκετές ώρες που τα ΑΤΜ δεν ειχαν μέσα χρήματα, επομένως όσο κι αν είναι ελεύθερη η ανάληψη χρημάτων από τους τουρίστες, όταν τα ΑΤΜ δεν έχουν μέσα χρήματα αντιλαμβανόμαστε οτι επηρεάζονται οι διακοπές τους.

Υπήρξαν μεμονωμένα και μόνο μεμονωμένα περιστατικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, που τουρίστες έφυγαν δίχως να πληρώσουν καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν λεφτά απο τα ΑΤΜ και έψαχναν τρόπο πως θα εξοφλησουν τις υποχρεώσεις τους.

Το δεύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα είναι οτι πλέον έχουν αρχίσει και υπάρχουν ακυρώσεις. Τα τσάρτερ προσγειώνται με κενές θέσεις. Αυτο συμβαίνει γιατί οι δύο οδηγίες που εκδόθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία επηρέασαν την απόφαση των ανθρώπων να έρθουν στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους τις οποίες ήδη είχανε κλείσει.

Μέρα με τη μέρα βλέπουμε συνεχώς ακυρώσεις στις αφίξεις. Βεβαίως δε μιλάμε για καμία νέα κράτηση. Δεν υπάρχει μία νέα κράτηση από το περασμένο Σάββατο και μετά σε κανένα νησί. Εχω μιλήσει με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, από τα πολύ μεγάλα μέχρι τα πολύ μικρά. Κανένας μα κανένας δεν έχει ούτε μία νέα κράτηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ελλείψεις αλλά αυτό δε σημαίνει οτι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δε θα υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα. Διότι καταλαβαίνουμε όλοι οτι σε ένα νησί οι δυνατότητες αποθήκευσης για παράδειγμα των καυσίμων είναι συγκεκριμένες και απολύτως μετρήσιμες.

Εγώ θα σας πω οτι εχω δώσει εντολή στην Περιφέρεια να σταματήσουν τα έργα οδοποιίας για να κάνω οικονομία στα καύσιμα σε περίπτωση που μας τύχει κάποιο έκτακτο περιστατικό όπως για παράδειγμα μια πυρκαγιά.

Μας έλεγε συνάδελφος περιφερειάρχης πως θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκομιδή των αγροτικών προϊοντων και άρα θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά καθώς δεν μπορούν να πληρωθούν οι εργάτες.

Οι πρώτες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες θα φανούν οι ελλείψεις είναι τα νησιά" είπε τέλος η κυρία Καλογήρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου