Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις! Νέα πρόταση κατέθεσε ο Γιούνκερ στο Μαξίμου - Προσφέρει εγγύηση για το χρέος τον Οκτώβριο..



Police-Voice blog ➤

- Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατέθεσε αυτή την πρόταση για άρση του αδιεξόδου
- Σύμφωνα με την πρόταση του Γιούνκερ σκοπός είναι να συγκλιθεί έκτακτο Eurogroup πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης
- Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα για σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους αναβλήθηκε
- Το Μαξίμου έχει ήδη δηλώσει ανοιχτό σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων όπως και ο πρωθυπουργός που αποκάλυψε στην ΕΡΤ1 πως γίνονται παρασκηνιακές ενέργειες











 Ένα 24ωρο πριν τελειώσει το πρόγραμμα της Ελλάδας με απρόβλεπτες συνέπειες, φαίνεται πως υπάρχει μία νέα προσπάθεια από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να επιτευχθεί έστω και στο παραπέντε μία συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε το newspost.gr o κ. Γιούνκερ στην πρότασή του να ζητάει από την ελληνική κυβερνηση να γίνει δεκτή η πρόταση των Θεσμών, (την τελευταία με τον μειωμένο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ) με μία αλλαγή που ζητούσε η ελληνική πλευρά, όπως για παράδειγμα να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ.

Μάλιστα, στην πρόταση του ο κ. Γιούνκερ ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup την Τρίτη πριν τα μεσάνυχτα, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα πρόταση ο κ. Γιούνκερ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει ναι στην πρόταση των Θεσμών, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε μία πιθανή διευθέτηση του χρέους, σημειώνοντας πως η απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 που είχε λάβει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε συνεργασία με τον ESM.

Το Μαξίμου αρχικά δεν το επιβεβαίωνε αλλά στη συνέχεια αποκάλυψαν πως ήρθε ένα μήνυμα από τον Γιούνκερ, όπως διευκρινίζουν. 'Όπως διαρρέει το Μαξίμου η πρόταση Γιούνκερ ζητά την τελευταία διατυπωση της πρότασης των Θεσμών να γίνεται δεκτή, με μία αλλαγη που δεν αναφέρεται. Γίνεται αναφορά για το χρέος και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την σύγκλιση έκτακτου Eurogroup.

Σημειώνουν πως το Μαξίμου ακούει τα πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά αφήνουν να εννοηθεί πώς αυτή η νέα πρόταση δεν είναι αρκετή για να μην καλέσει η κυβέρνηση τους πολίτες να ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα. Πάντως, δεν είναι τυχαίο πως η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους κοινωνικούς εταίρους που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη αναβλήθηκε. 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου