Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...Εκπαίδευαν κομάντος των «Πυρήνων» σε Σερβία και Βουλγαρία..Η αρπαγή του πολεμικού υλικού και το κοινόβιο του Μαζιώτη στην Ισπανία.



Police-Voice blog ➤
Οταν ο Νίκος Μαζιώτης είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα το καλοκαίρι του 2012, βρισκόταν σε «φάρμα» που είχαν δημιουργήσει γάλλοι και ισπανοί αναρχικοί στα περίχωρα της Σεβίλλης. Κάποιοι άλλοι αντιεξουσιαστές εκπαιδεύονταν στο σκοπευτήριο της Λέφσκι στη Σόφια

Εκπαίδευση σε «στίβο μάχης» στη Σερβία σαν στρατιωτικοί κομάντος αλλά και στο σκοπευτήριο της ομάδας Λέφσκι στη Σόφια είχαν κάνει μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά πιθανόν και άλλοι ένοπλοι που δρουν στη χώρα μας. Παράλληλα οι ένοπλοι φέρεται να έδωσαν το παρών και στα Σκόπια, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιoύσαν πολεμικό υλικό - κυρίως σφαίρες - που είχαν παρακρατήσει από τα συγκεκριμένα βαλκανικά σκοπευτήρια.

Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποίησε την τελευταία τριετία η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τα στοιχεία δίνουν μια νέα διάσταση στην επιχειρησιακή προετοιμασία και στη δράση ελλήνων «ανταρτών πόλης» που συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας με στόχο το κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που έχει θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα ερευνάται αν η συγκεκριμένη «στρατιωτική» εκπαίδευση των ελλήνων ενόπλων σε συνθήκες μάχης σχετίζεται με την εντυπωσιακή δεινότητα που έδειξαν τα μέλη της Σέχτας Επαναστατών στις δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αλλά και του αστυνομικούΝεκτάριου Σάββα την περίοδο 2009-2010. Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνούσε επί σειρά μηνών το ενδεχόμενο ο Νίκος Μαζιώτης να έδινε το παρών το καλοκαίρι του 2012, λίγο μετά την εξαφάνισή του από την Αθήνα, σε «φάρμα» που είχαν δημιουργήσει γάλλοι και ισπανοί αναρχικοί στα περίχωρα της Σεβίλλης και μάλιστα φέρεται να διέθεταν και φωτογραφία να «σκάβει στο εν λόγω κτήμα».

Τα καθοριστικά στοιχεία για τα ταξίδια στο εξωτερικό των ελλήνων ενόπλων και κυρίως για την εκπαίδευση στη Νότια Ευρώπη των δραστήριων αντιεξουσιαστών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς προέκυψαν σε πρώτη φάση από ευρήματα στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στη «γιάφκα» της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τότε είχε επιτευχθεί ένα καίριο πλήγμα στη δράση των Πυρήνων με τη σύλληψη ηγετικών μελών τους.

Στον χώρο αυτόν λοιπόν οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει κάρτες και άλλες σημειώσεις των προαναφερομένων σκοπευτηρίων και κέντρων εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Παράλληλα αυτά τα στοιχεία συνδυάστηκαν με καταγραφές στα κινητά δύο αντιεξουσιαστών, ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όπου υπήρχαν βίντεο από την εκπαίδευσή τους σε κάθε τύπου επιθέσεις σε «χώρο μάχης» στη Σερβία που θα ζήλευαν και οι ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το εκπαιδευτήριο μιας εταιρείας - τα στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας - που προχωρεί όχι μόνο σε εκπαιδεύσεις χρήσης όλου του τύπου των όπλων για ένοπλες επιχειρήσεις ή και απαγωγές αλλά ως και στην παραγωγή «ελεύθερων σκοπευτών». Μάλιστα φέρεται η μετάβαση αντιεξουσιαστών εκεί να έγινε με τη μεσολάβηση Ελληνα που διατηρεί επαφές με τους υπευθύνους του εκπαιδευτικού κέντρου.

Οπως προκύπτει από άλλες πηγές, παρουσία των ελλήνων αντιεξουσιαστών προσδιορίστηκε και στο σκοπευτήριο της βουλγαρικής ομάδας Λέφσκι (στην πόλη της Σόφιας, κοντά σε αστυνομική υπηρεσία της περιοχής) αλλά και στη FYROM.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη ανέφερε στο «Βήμα»: «Εκτιμούμε ότι οι Πυρήνες και άλλοι ένοπλοι επέλεξαν τα σκοπευτήρια ξένων χωρών γιατί εκεί η πρόσβαση δεν είναι περιορισμένη, όπως στη χώρα μας, και δεν μπορεί να κινήσουν υποψίες. Επιπλέον μπορεί να εκπαιδευθούν σε όλου του τύπου τα όπλα, κάτι που δεν συμβαίνει στη χώρα μας. Μας εντυπωσιάζουν οι "διεθνείς" σχέσεις των Πυρήνων αλλά και άλλων αντιεξουσιαστών, αφού ήδη είχαμε διαπιστώσει ταξίδια τους για άγνωστους λόγους σε Ολλανδία, ενώ υπήρχε και η διαπίστωση ότι είχαν χρησιμοποιήσει "απενεργοποιημένα" όπλα Glock που προμηθεύονταν από φινλανδική εταιρεία. Πάντως τα βίντεο που είδαμε στα κινητά και η έρευνα που κάναμε στο εξωτερικό μάς δείχνουν ότι κάπου εκεί ίσως κρύβεται και το μυστικό των επιθέσεων της Σέχτας, όπου έδειχναν ευελιξία, μεθοδικότητα δράσης και αποφασιστικότητα που θα ζήλευαν άνδρες ειδικών δυνάμεων. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με όσα προέκυψαν για την επιχείρηση "Γοργοπόταμος" στον Κορυδαλλό, το σχεδιαζόμενο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων και την έκρηξη που υπήρξε, με άγνωστους δράστες, στο Σύνταγμα, μας δείχνουν τις δυνατότητες των ενόπλων».


Φάρμα αναρχικώνΣτελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να πραγματοποίησαν σειρά ταξιδιών και έρευνα και στην Ανδαλουσία, όπου διέθεταν πληροφορίες από γαλλικές και ισπανικές αρχές ότι είχε θεαθεί μόνος του ο 44χρονος Νίκος Μαζιώτης αμέσως μετά την εξαφάνισή του τον Ιούλιο του 2012 από την Αθήνα. Δεν μπόρεσε όμως να διασταυρωθεί κάτι τέτοιο αφού οι «διακριτικές παρακολουθήσεις» ελλήνων και ξένων αστυνομικών γύρω από «κοινόβιο» αναρχικών δεν απέδωσαν. Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι «εκείνη η περίοδος αμέσως μετά την εξαφάνιση Μαζιώτη παραμένει θολή καθ’ ότι στο διαμέρισμα που νοίκιαζε στο Μαρούσι (ανακαλύφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2014) με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα άρχισε να μένει αργότερα από τότε που τον ψάχναμε στη φάρμα της Σεβίλλης».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου