Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δείτε το θα γίνει…”Συλλεκτικό”! Επιτέλους -Βελγικό δημοσίευμα στηρίζει την Ελλάδα: “Μπούχτισαν οι Έλληνες να παρουσιάζονται ως…”



Police-Voice blog ➤
Να και ένα δημοσίευμα που παίρνει τη θέση της Ελλάδας! Στο επίκεντρο του βέλγικου Τύπου είναι… το προσφυγικό, αλλά και τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.
Σε δημοσίευμα με τίτλο «Μπούχτισαν οι Έλληνες να παρουσιάζονται ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι», η βελγική εφημερίδα “De Morgen” επισημαίνει την ενόχληση των Ελλήνων από τις συστηματικές προσπάθειες να μετατραπούν σε αποδιοπομπαίους τράγους της προσφυγικής κρίσης και να την πληρώσουν, οδηγούμενοι εκτός Σένγκεν. Σημειώνεται, ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων των κρατών μελών.
Για αντεγκλήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βέλγου υφυπουργού Μετανάστευσης Tέο Φράνκεν κάνει εξάλλου λόγο η εφημερίδα “De Tijd” σε ανάλυσή της με τίτλο «Οι απωθήσεις είναι παράνομες, ωστόσο συμβαίνουν», η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην έννοια των «απωθήσεων» και το κατά πόσον αποτελούν μια νόμιμη πρακτική.
Τέλος η εφημεριδα “De Standaard” αναφερόμενη στο ολλανδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος τονίζει ότι παρά τις καλές προθέσεις του δεν πρόκειται να έχει μέλλον λόγω των νομικών κωλυμάτων, των πολιτικών διαφωνιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και της απροθυμίας των κρατών μελών να συνεργαστούν μεταξύ τους.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου