Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Τριήμερο εξετάσεων για τους υποψήφιους Αρχιφύλακες – Ευχές και οδηγίες από τη Σ.Κ.Α.Υ.

Τριήμερο εξετάσεων για τους υποψήφιους Αρχιφύλακες – Ευχές και οδηγίες από τη Σ.Κ.Α.Υ.


Police-Voice blog ➤
Το ερχόμενο τριήμερο 5,6 και 7 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις για την προαγωγή αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, για κάλυψη υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων, έτους 2015 και συγκεκριμένα σύμφωνα με την προκήρυξη θα καλυφθούν (250) κενές θέσεις Αρχ/κων. (δείτε την προκήρυξη εδώ)
Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της συναδελφικής συνεργασίας αλληλεγγύης και πάντοτε βασιζόμενη στις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος ενημερώνει, υπεύθυνα και έγκαιρα, όλους τους συναδέλφους – υποψήφιους με κάθε λεπτομέρεια, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την επιτυχή συμμετοχή τους στις ανωτέρω εξετάσεις, αλλά και σας γνωστοποιεί κάποιες βασικές αρχές, προκειμένου να είστε στους επιτυχόντες των εξετάσεων. Επίσης, αυτές οι οδηγίες είναι χρήσιμες και για τους συναδέλφους που θα δώσουν, κατατακτήριες εξετάσεις για τη Σχολή Αξιωματικών, αλλά και τους Ανθυπαστυνόμους, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα εξεταστούν στις προαγωγικές εξετάσεις του ΤΕΜΑ.
Οι οδηγίες δίνονται από έμπειρους αστυνομικούς της Σ.Κ.Α.Υ.,με πολυετή εμπειρία που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν με επιτυχία, σε όλων των ειδών εξετάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Αρχιφυλάκων, Ανθυπαστυνόμων, ΤΕΜΑ, κατατακτήριες Σχολής Αξιωματικών).
Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:
– Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας.
– Να φέρετε τουλάχιστον δύο (2) ή καλύτερα τρεις (3) μπλε στυλό.
– Ένα ρολόι και ένα μπουκαλάκι νερό είναι απαραίτητοι σύμμαχοι για όλους.
– Οι υπηρετούντες σε ειδικές Υπηρεσίες ασφαλείας θα δώσουν εξετάσεις με ευπρεπή πολιτική περιβολή και θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με υπηρεσιακό σημείωμα, υπογεγραμμένο από το Διευθυντή της Υπηρεσίας τους, και όχι από το Διοικητή ή Τμηματάρχη του Τμήματος που υπηρετούν.
– Τα Φύλλα Πορείας παραδίδονται την Παρασκευή 06-11-2015.
– Η διάρκεια της εξέτασης είναι δύο (2) ώρες το κάθε μάθημα.
– Για τη διενέργεια των εξετάσεων εφαρμόζεται το Π.Δ. 82/2006. Ειδικότερα, στα τέσσερα (4) βασικά μαθήματα, αλλά και στις ξένες γλώσσες υπάρχουν τρεις (3) βαθμολογητές. Απλά, στις ξένες γλώσσες προσμετράτε μόνο ο βαθμός πάνω από τη βάση, δηλαδή το 10.
Έτσι στα τέσσερα (4) βασικά μαθήματα το άριστα για το καθένα είναι 60 (20+20+20=60), οπότε το άριστα είναι 240, στο οποίο υπολογίζεται και η βαθμολογία από την ξένη γλώσσα, π.χ. εάν γράψετε αγγλικά 14,15 και 15, θα πάρετε και άλλες 4+5+5=14 μονάδες.
Β) ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
– Αποβάλλετε το άγχος και το στρες των εξετάσεων. Είναι ο χειρότερος εχθρός σας και στο κάτω κάτω, δεν έχετε να χάσετε τίποτα.
– Όσο περιμένετε τα θέματα, παραμείνετε συγκεντρωμένοι και μην αφήνετε άλλους να σας παρενοχλούν.
– Προσέξτε πολύ την ορθογραφία και το συντακτικό των απαντήσεών σας.
– Διαβάστε πολύ προσεκτικά τα ερωτήματα. Ειδικά, στα πρακτικά θέματα ακόμα και οι λέξεις έχουν τη σημασία τους.
– Οι απλές ερωτήσεις, ίσως κρύβουν μία παγίδα. Ξαναδιαβάστε τες και ελέγξτε προσεκτικά τις απαντήσεις που έχετε δώσει.
– Οτιδήποτε ξέρετε γράψτε το πρώτα στο πρόχειρο, όσο καλά και εάν το γνωρίζετε.
– Αρχίστε πρώτα από ό,τι θυμάστε και ξέρετε καλύτερα από τα άλλα και βέβαια από τα πιο εύκολα ερωτήματα.
– Να μοιράσετε πολύ καλά το συνολικό χρόνο σας.
– Στην Έκθεση κάντε καλά ευανάγνωστα γράμματα, παραγράφους που να συνδέονται λογικά και νοητικά μεταξύ τους. Ο πρόλογος και ο επίλογος πρέπει να αποτελούν περίπου το 1/8 ο καθένας μεταξύ του κυρίως μέρους της έκθεσης, σε σχέση με την έκτασή της. Αφού κάνετε στο πρόχειρο το σχεδιάγραμμα της έκθεσης, φροντίστε να αρχίσετε να το αναπτύσσετε εγκαίρως στο γραπτό σας γιατί ο χρόνος των 2 ωρών έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ότι δεν είναι αρκετός.
– Στο Ποινικό Δίκαιο και στην Ποινική Δικονομία αρχίστε πρώτα από το θεωρητικό ερώτημα και μετά απαντήστε το πρακτικό.
– Στους Οργανικούς Νόμους Κανονισμούς ξεκινήστε από αυτά που διαβάσατε και θυμάστε καλύτερα.
– Μην βιάζεστε να αποχωρήσετε από τις εξετάσεις. Στο τέλος ξαναδιαβάστε και ελέγξτε το γραπτό σας.
– Αποφύγετε, όσο το δυνατόν μπορείτε τις «μουτζούρες» και εάν ξεχάσετε οτιδήποτε βάλτε την παραπομπή F.
– Εάν θέλετε να διαγράψετε κάποια λέξη ή φράση, χρησιμοποιήστε τη διαδικασία που ισχύει για τις ανακριτικές εκθέσεις (υπογραμμίζουμε αυτά που θέλουμε να διαγράψουμε, τα κλείνουμε σε παρένθεση και έπειτα αναγράφουμε ότι διαγράφονται … λέξεις).
– Σε ερωτήματα που δε θυμάστε, περιμένετε, πιεστείτε και σίγουρα κάτι θα θυμηθείτε.
– Σε ερωτήματα που δεν γνωρίζετε την απάντηση, εφόσον τελειώνει ο χρόνος της εξέτασης και θυμάστε κάτι σχετικό, τότε καλύτερα να γράψετε αυτό, αντί να μην απαντήσετε καθόλου το σχετικό ερώτημα.
Με αυτές τις αρχές – οδηγίες – πληροφορίες ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Για οποιαδήποτε οδηγία – ερώτηση- διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Τέλος επισημαίνουμε πως η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης όπως κάθε φορά σε παρόμοιες εξετάσεις, με νεότερες ανακοινώσεις της στο τριήμερο των εξετάσεων θα ενημερώσει όλους τους υποψηφίους έγκαιρα και έγκυρα και μάλιστα σε συνεργασία με γνωστούς έγκριτους νομικούς για τα θέματα των εξετάσεων καθώς και τις απαντήσεις αυτών!
Είμαστε «δίπλα» σας καθημερινά, το εννοούμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις! 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου