Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ UCK (Ου-Τσε-Κα) ... Απειλεί να αιματοκυλίσει τα Βαλκάνια – Το εμπόριο ναρκωτικών, οι οπλαρχηγοί του που έγιναν υπουργοί και το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»

ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ UCK (Ου-Τσε-Κα)  ... Απειλεί να αιματοκυλίσει τα Βαλκάνια – Το εμπόριο ναρκωτικών, οι οπλαρχηγοί του που έγιναν υπουργοί και το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»


Police-Voice blog ➤
Μετά από αρκετό καιρό, ο UCK βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο με τις ευθείες απειλές για πόλεμο κατά των Σκοπίων. Όμως τι ακριβώς εκπροσωπεί; Από ποιους αποτελείται και ποιοι τον διοικούν; Είναι όντως θρύλος, όπως τον αποκαλούν οι Αλβανοί ή ένα συνονθύλευμα τρομοκρατών, όπως υποστηρίζουν οι Σέρβοι;
UCK (Ου-Τσε-Κα) είναι το ακρωνύμιο στα αλβανικά του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου», που εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 1996 και έδρασε με στόχο για την απόσχιση της επαρχίας από τη Σερβία, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών κατά την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς ένα χρόνο αργότερα.
Ήταν δημιούργημα της εθνικής σύναξης των Αλβανοκοσοβάρων παραγόντων στη Γενεύη το 1996, που ενοποίησε τις διάσπαρτες ένοπλες ομάδες των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο. Κατά τον ίδιο τρόπο που στη συνέχεια εμφανίστηκαν ένοπλες οργανώσεις με το ίδιο ή παραπλήσιο όνομα στις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως: “Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός” (με το ίδιο ακρωνύμιο UCK) στα Σκόπια, “Απελευθερωτικός Στρατός Πρέσεβο-Μεντβέντια-Μπουγιάνοβατς” (UCPMB) στη Νοτιοανατολική Σερβία, UCK στο Μαυροβούνιο και (όπως κατά καιρούς γράφτηκε) UCC “Τσαμουριάς” στη Θεσπρωτία) με όραμα πάντα τη «Μεγάλη Αλβανία».
Εξτρεμιστές του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, εθνικοί πολιτικοστρατιωτικοί καθοδηγητές, μαχητικοί οπλαρχηγοί και λαθρέμποροι κάθε είδους, σε άμεση διαπλοκή με τους νονούς της διεθνούς μαφίας και δεσμούς με μυστικές υπηρεσίες των δυτικών κρατών, συνέθεσαν το σκοτεινό πρόσωπο των αλβανικών ανταρτικών ομάδων στα δυτικά Βαλκάνια, με αιχμή του δόρατος τον περιβόητο UCK, ο οποίος διαχειρίστηκε τον αγώνα και την απόσχιση του Κοσόβου. Τελικά οι Αλβανοκοσοβάροι τα κατάφεραν και πέτυχαν αφενός την απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία το 1999 με πρωταγωνιστικό το ρόλο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, ενώ το 2008 προχώρησαν μονομερώς στην ανεξαρτησία της περιοχής, πάντα με την υποστήριξη των δυτικών, αλλά χωρίς να αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη της ΕΕ ή του ΟΗΕ.
Οι άνθρωποι του UCK άλλαξαν στολές και στελέχωσαν τα μετέπειτα Σώματα Προστασίας του Κοσόβου και σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας του «κράτους» τους, αλλά και… τα δίαφορα δίκτυα (λαθρ)εμπορίου που ελέγχουν την (παρα)οικονομία της περιοχής.
Οι οπλαρχηγοί που έγιναν υπουργοί
Η όλη επιχείρηση κατευθύνθηκε από μία τρόϊκα, στην οποία καθοδηγητικό ρόλο είχε ο Φαζλί Βελίου, ο θεωρούμενος ως εκφραστής της πλέον εθνικής ριζοσπαστικής στάσης στους Αλβανούς, με πολιτική έκφραση το “Εθνικό Κίνημα Κοσσυφοπεδίου” (LPK). Έχει το προσωνύμιο «βομβιστής» και έχει συλληφθεί στη Γερμανία για τρομοκρατική δράση, αλλά περιέργως αφέθηκε ελεύθερος. Ο έτερος της τρόικας είναι ο ανιψιός του προηγούμενου, Αλί Αχμέτι, πολιτικοστρατιωτικός εκπρόσωπος του UCK που έδρασε στα Σκόπια το 2001 πετυχαίνοντας περισσότερα δικαώματα για την αλβανική μειονότητα στα δυτικά της χώρας αυτής. Σήμερα είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος και μάλιστα συμμετέχοντας στη κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Μάλιστα στις αρχές του μήνα επισκέφθηκε την Αθήνα έχοντας συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τρίτος των καθοδηγητών ήταν ο Εμρούζ Τζεμαϊλι, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και από τις πιο περίεργες προσωπικότητες στην περιοχή.
«Η αυτοκρατορία του εγκλήματος»
Γνωστές επιθεωρήσεις αναλύσεων στη Δύση αλλά και παράγοντες επίσημων διεθνών φορέων εκτιμούσαν πως οι συγκρούσεις στο Κόσοβο και η ένοπλη δράση του UCK είχε να κάνει με τον έλεγχο της «αυτοκρατορίας του εγκλήματος» που κατευθύνουν οι Αλβανοί. Οι μαφιόζικες ομάδες των Αλβανών λαθρεμπόρων βρίσκονται σε όλους τους δρόμους των ναρκωτικών που καταλήγουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία, από το Κοσσυφοπέδιο διακινείται προς την τελευταία, το 40% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο των γεωπολιτικών διευθετήσεων για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και του δικτύου διακίνησης και εμπορίας τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών, η αλβανική μαφία αναδεικνύεται σε δίκτυο της παγκοσμιοποιημένης «μαύρης αγοράς».
Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek είχε γράψει, επικαλούμενο ξένους και ντόπιους αξιωματούχους, ότι: “Οι βιομηχανίες λαθρεμπορίου έχουν ανθίσει στο Κοσσυφοπέδιο από τότε που το ΝΑΤΟ έδιωξε το γιουγκοσλαβικό στρατό τον Ιούνιο του 1999. Ένα μεγάλο μέρος του εμπορίου αυτού περνά από τη γειτονική Αλβανία. Οι βαρόνοι του εγκλήματος είχαν χαράξει τον εσωτερικό χάρτη του σε επτά ομάδες της μαφίας, που αντιστοιχούν στις επτά επιχειρησιακές ζώνες του UCK στη διάρκεια του πολέμου και διοικούνται από πρώην υψηλά στελέχη του.
Το εμπόριο ναρκωτικών είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε η γερμανική και η σκανδιναβική αστυνομία υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου είναι οι κυριότεροι προμηθευτές των χωρών τους σε ναρκωτικά, ενώ η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι οι Αλβανοί γκάνγκστερς από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι οι κυριότεροι εισαγωγείς εκδιδομένων γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.
Ένας από τους νονούς της μαφίας είναι ο Αγκίμ Γκάσι από την Πρίστινα. Σύμφωνα με Ιταλό διπλωμάτη, εθεωρείτο ως το αφεντικό των ναρκωτικών στην περιοχή του Μιλάνου και ο κύριος χρηματοδότης του UCK. Το άλλο πρόσωπο κλειδί στην αλβανική μαφία, ήταν ο Αμαρίλντο Βριόνι, ο οποίος όταν συνελήφθη παραδέχθηκε ότι τα χρήματα για τα όπλα στο Κοσσυφοπέδιο προήλθαν από την ηρωίνη. Ενώ στο ταμείο του UCK έχουν καταγραφεί αρκετές καταθέσεις χρημάτων προερχόμενες από τον αποκαλούμενο “Πρίγκιπα Ντομπόσι”, που εθεωρείτο ως το αφεντικό του εμπορίου ναρκωτικών στην κεντρική Ευρώπη.
ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ! 


Η Σερβία μεταφέρει στρατεύματα στο νότο


Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς ότι η κατάσταση στη Σερβία είναι σταθερή καιειρηνική και ότι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, άρχισε μια μετακίνηση στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στη νότιο Σερβία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.

Η μετακίνηση αυτή έγινε μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, ενώ χθες το βράδυ το σερβικό κανάλι «rts.rs» ανέφερε ότι η Σερβία τίθεται σε ετοιμότητα μάχης.
Δημοσίευμα της αλβανικής μειονότητας στη νότια Σερβία, αναφέρει ότι σερβικά άρματα μάχης και στρατός μετακινείται στην Κοιλάδα του Πρέσεβο «όχι μόνο τη νύχτα αλλά και την ημέρα», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Πρέσβο «preshevanews.com».
«Ο πρωθυπουργός και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι πολίτες της Σερβίας δεν πρέπει να φοβούνται. Ερωτηθείς κατά πόσο τα γεγονότα που έγιναν στα Σκόπια αποτελούν κίνδυνο αστάθειας στη Σερβία, ο Βούτσιτς ανέφερε ότι ‘είναι σημαντικό να προβαίνουμε σε προσεκτικές δηλώσεις και να μετρούμε την κάθε λέξη. Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου και του επικεφαλής των Αλβανών στο Πρέσεβο, είπε ότι πρόκειται για μια συντονισμένη δράση.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου