Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

«Βουλγάρικα» σαράβαλα τα αγοράζουν σαν καινούργια στην Ελλάδα – Χιλιάδες αυτοκίνητα μπήκαν το 2018

«Βουλγάρικα» σαράβαλα τα αγοράζουν σαν καινούργια στην Ελλάδα – Χιλιάδες αυτοκίνητα μπήκαν το 2018


Police-Voice blog ➤
Η Ελλάδα έχει γίνει  ήδη το γηροκομείο αυτοκινήτων της Ευρώπης. Το φαινόμενο έχει ξεφύγει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για πάνω από 7.000 να έχουν εισαχθεί μόνο το 2018. Οι όποιοι έλεγχοι γίνονται από το Κράτος, θα πραγματοποιηθούν άμε και  εφόσον υπάρξουν καταγγελίες…
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε αποκαλύψει την πρακτική κάποιων -λίγων ευτυχώς- εμπόρων αυτοκινήτων, που εισάγουν μεταχειρισμένα (κυρίως) diesel μικρού κυβισμού και αφού ρίξουν  χιλιόμετρα, τα γυαλίσουν μέσα έξω και στα μηχανικά μέρη και τα προβάλλουν σε γνωστό site μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στις μάντρες τους, σχεδόν σαν καινούργια “που μόλις στρώσανε”…
Φυσικά αυτοί μπορούν να πουλάνε οικονομικότερα τα αυτοκίνητά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους που δεν γυρίσουν χιλιόμετρα, αφού τα αγοράζουν ιδιαίτερα οικονομικά. Το ρεπορτάζ που κάναμε το 2018, μας αποκαλυψε οτι αγοράζουν αυτοκίνητο για 1000€ και το πουλούν τουλάχιστον 8.000€, όταν το αντίστοιχο εγχώριο μεταχειρισμένο πωλείται στην αγορά πάνω απο 10.000€.
Η διαφορά βέβαια των δύο είναι οτι το “Βουλγαρικό” έχει πάνω απο 250.000 χιλιόμετρα σε σχέση με τα περίπου 90.000 του “Ελληνικού” (κατα μέσο όρο οι αριθμοί).
Το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στο λεγόμενο «ελεύθερο» κομμάτι της αγοράς αυτοκινήτου, δηλαδή σε εμπόρους και συνεργεία μη εξουσιοδοτημένα, αφού οι συγκεκριμένοι δεν υποχρεούνται σε ελέγχους ποιότητας και λειτουργίας από τις εισαγωγικές εταιρείες, ενώ φυσικά το κράτος είναι ανύπαρκτο για να τους ελέγξει ακόμα και φορολογικά.
Η (μειούμενη τελευταία) δίψα των Ελλήνων για ένα πιο φθηνό μικρό diesel αυτοκίνητο και η… λειψυδρία τέτοιων εγχώριων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, έχει οδηγήσει τους υποψήφιους πελάτες στις… βρώμικες πηγές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, τα οποία κυρίως είναι από εταιρείες leasing του εξωτερικού.
Κατά συνέπεια έχουν πάνω τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, όταν εισάγονται στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι οτι πριν λίγο χρονικό διάστημα, έμπορος εισήγαγε χιλιάδες μικρά diesel αυτοκίνητα (πολλά απο αυτά είχαν στα χέρια τους πωλητές μεγάλων εταιρειών της Βουλγαρίας). Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα αυτοκίνητα είχαν επάνω τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και βέβαια πωλούνται σαν καινούργια.
Με αυτό τον τρόπο και ο αγοραστής πέφτει θύμα απάτης και αγοράζει ένα ταλαιπωρημένο και μη ασφαλές αυτοκίνητο, αλλά και το κράτος χάνει πολλά δημοσιονομικά έσοδα, αφού το αυτοκίνητο αυτό εισήχθη με τα πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή με μειωμένους δασμούς, άσχετα αν πουλήθηκε με πολύ λιγότερα στο κοντέρ.
Όμως, εμείς οι καταναλωτές, πως μπορούμε αυτή τη στιγμή να προστατευτούμε από τους αετονύχηδες, οι οποίοι δρουν στην Ελληνική αγορά ανενόχλητοι από το Κράτος; Απλά ζητώντας από τον έμπορο το έγγραφο εκτελωνισμού του αυτοκινήτου, το οποίο -εφόσον και αυτό δεν έχει παραποιηθεί- αναγράφει τα χιλιόμετρα που εισήχθη το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Σημειώστε βέβαια πως η  ζήτηση για οικονομικό μικρό diesel αυτοκίνητο και κυρίως η ανυπαρξία ελέγχου από το Κράτος (τα τελευταία στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν πως η βενζίνη κυριαρχεί στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων), έχει μαγνητίσει στη χώρα μας τα παλιά αυτοκίνητα της Ευρώπης, όπως συνέβαινε κάποτε με την Αφρική. Τώρα έχουν την Ελλάδα, που ήδη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γηροκομείο αυτοκινήτων, γλιτώνοντας έτσι και κόστος από τα μεταφορικά, σε σχέση με την μακρινή Αφρική…
πηγή: newsauto.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου