Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Βενεζουέλα στο χείλος του γκρεμού – Σε στρατιωτική εξέγερση καλεί ο Γκουαϊδό – Μαδούρο: Πραξικόπημα σε εξέλιξη!

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤

Video του Χουάν Γκουαϊδό με στρατιωτικούς γύρω του ανάβει φωτιές στη Βενεζουέλα. Καλεί σε στρατιωτική εξέγερση και τους πολίτες να ρίξουν τον Μαδούρο. Για πραξικόπημα κάνει λόγο η πλευρά του προέδρου της χώρας.

Δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ο Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτης της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχθηκε πριν από μερικούς μήνες μεταβατικός πρόεδρος στη Βενεζουέλα, έδωσε στη δημοσιότητα video που τον δείχνει σε αεροπορική βάση του Καράκας, περιτριγυρισμένο από στρατιωτικούς να καλεί σε εξέγερση. Άμεση η απάντηση του Νικολάς Μαδούρο που κατήγγειλε πραξικόπημα σε εξέλιξη!
Το μήνυμα του Γκουαϊδό έχει βιντεοσκοπηθεί σε στρατιωτική βάση κοντά στο Καράκας. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, με βαριά οπλισμένους στρατιωτικούς αλλά και τον ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες στο πλευρό του, απευθύνεται στους πολίτες της Βενεζουέλας. «Η στιγμή είναι τώρα» λέει ο Γκουαϊδό.
«Αυτή τη στιγμή, με τις στρατιωτικές δυνάμεις μπαίνουν στην τελική φάση της «Επιχείρησης Ελευθερία»», λέει ο Γκουαϊδό. Το σχεδόν τριών λεπτών video δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν από τη νέα συγκέντρωση της αντιπολίτευσης, στην οποία ο αυτοαποκαλούμενος μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στους δρόμους του Καράκας για να «προστατεύσουν το Σύνταγμα της χώρας».
«Λαέ της Βενεουζέλας, πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί, να στηρίξουμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και να ανακτήσουμε την ελευθερία μας», πρόσθεσε.
Η αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο ήταν άμεση. Εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας έκανε λόγο για πραξικόπημα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον ίδιο «μικρή ομάδα στρατιωτικών συντάχθηκε με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα».

Δακρυγόνα και συγκρούσεις

Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Λίγη ώρα αφού είδε το φως της δημοσιότητας το video του Γκουαϊδό, στρατιωτικοί πιστοί στον Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό. Έγινε χρήση δακρυγόνων.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου