Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η Γερμανία «σκληραίνει» τη στάση της στο μεταναστευτικό – Αυξάνονται οι έλεγχοι στα σύνορα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε σχέδια για την αύξηση των τυχαίων ελέγχων στα σύνορα της χώρας.
«Η ασφάλεια αρχίζει στα σύνορα», ανέφερε ο Χορστ Ζεεχόφερ χθες το απόγευμα. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ανέφερε μέσω Twitter ότι λαμβάνει μέτρα για την «αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των δευτερογενών μετακινήσεων», αναφερόμενος στους μετανάστες από Κράτη-μη μέλη της ΕΕ που ταξιδεύουν προς τη γερμανική επικράτεια από ευρωπαϊκές χώρες.
Οι τυχαίοι έλεγχοι είναι έρευνες που κάνουν αστυνομικοί χωρίς να έχουν κάποιον συγκεκριμένο λόγο ή υποψία.
«Πέρα από την ανανεωθείσα διευθέτηση με την Αυστρία για τους ελέγχους στα σύνορα, έδωσα εντολή στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία να εντείνει τους τυχαίους ελέγχους σε όλα τα άλλα σύνορα της Γερμανίας. Θα επαγρυπνούμε σε όλα τα σύνορα της χώρας μας», επέμεινε ο Ζεεχόφερ.
Παράταση ελέγχων για ακόμα 6 μήνες
Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές της χώρας παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία για ακόμη έξι μήνες.
Εκπρόσωπος του υπουργείου του επιχειρηματολόγησε ότι εξακολουθεί να καταγράφεται «υψηλός αριθμός παράνομων διελεύσεων των συνόρων».
Για λόγους ασφαλείας και ελέγχου της μετανάστευσης, η ομοσπονδιακή αστυνομία έλαβε εντολή να συνεχίσει τους εντατικούς τυχαίους ελέγχους και πέραν της 11ης Νοεμβρίου.
Η Γερμανία έχει χερσαία σύνορα συνολικού μήκους 3.700 χιλιομέτρων. Μόνο αυτά με την Αυστρία εκτείνονται σε 800 χιλιόμετρα και οι διελεύσεις τους είναι συνεχείς, γεγονός που θα καθιστούσε αρκετά δύσκολο τον πλήρη έλεγχό τους, στην περίπτωση που η συμφωνία Σένγκεν παραμεριζόταν.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου