Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Με βαρύ πυροβολικό απαντά επιτέλους η Λευκωσία στην φρενίτιδα Ερντογάν: Ξεκίνησαν οι παραλαβές των Α/Κ Nora B52 (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εντός του Σεπτεμβρίου η Κύπρος και η Εθνική Φρουρά παρέλαβε τα πρώτα, από τα 24 αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Nora B52, σερβικής σχεδίασης και ανάπτυξης. 
Τα πρώτα αυτοκινούμενα πυροβόλα Nora-B52 που έχει παραγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία από την Σερβία έχουν παραδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της ΚΔ, σε μία περίοδο που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και μάλιστα ενίσχυσε τον κατοχικό στρατό με 42 άρματα μάχης Leopard 2.
Συμφωνα με δημοσίευματα, η εταιρεία Γιουγκο-ιμπόρτ, στις εγκαταστάσεις της Μοράβα στη Βέλικα Πλάνα, τον Αύγουστο ολοκλήρωσε τη συναρμολόγηση της πρώτης αυτοκινούμενης συστοιχίας πυροβόλων «NORA Β-52»
Σύμφωνα με δημοσίευματα, είχε αποκαλύψει ότι έρχονται Σαρωτικές αλλαγές στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου στο φως των αλλεπάλληλων τουρκικών κατοχικών προκλήσεων κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης. Η Λευκωσία κινείται προς μια διαδικασία «θωράκισης»  τόσο με παραχωρήσεις βάσεων σε ξένες δυνάμεις όσο και με αγορά οπλικών συστημάτων αλλά και αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς.
Το σερβικό τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο Nora-B52 των 155 mm, διαθέτει σωλήνα 52 διαμετρημάτων και έχει δραστικό βεληνεκές 32 χλμ. με κοινό βλήμα Μ107 ενώ με ειδικά ενισχυμένα βλήματα αυξάνει η εμβέλεια του στα 41.800 μέτρα.
Το σύστημα διακρίνεται από υψηλό σύστημα αυτοματισμού και από πλευράς επιδόσεων η ταχυβολία κυμαίνεται σε 4 βολές/ λεπτό και το μέγιστο βεληνεκές με κοινό βλήμα Μ107 ανέρχεται σε 32.000 μέτρα. Με χρήση βλημάτων εκτεταμένου βεληνεκούς (ERFB-BB) το βεληνεκές αυξάνει στα 41.850 μέτρα.
Το Πυροβολικό είναι ένας τομέας στον οποίο υστερεί σοβαρά η Εθνική Φρουρά, δεδομένου ότι διαθέτει μόνο μία Μοίρα Αυτοκινούμενου Πυροβολικού υψηλών επιδόσεων, με 12 σλοβακικής προελεύσεως Zuzana Μ2000G των 155 mm. Αυτά όμως φέρουν σωλήνα 45 διαμετρημάτων και το μέγιστο βεληνεκές με βλήματα εκτεταμένου βεληνεκούς φθάνει τα 39.600 μέτρα.
Επίσης  διαθέτει μία ακόμη Μοίρα με 12 παλαιά γαλλικά Mk F3 των 155 mm. Πρόκειται για σχεδίαση της δεκαετίας του 1960, τα οποία αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα και υπολείπονται σοβαρά σε επιδόσεις, δεδομένου ότι το μέγιστο βεληνεκές τους ανέρχεται σε 20.000 μέτρα.
Το 2003 είχαν μεταφερθεί πυροβόλα των 175 χλστ. από την Ελλάδα, αλλά οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την χρήση τους και επέβαλαν ένα ιδιότυπο εμπάργκο στην Ελλάδα.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Κύπρος θα λάβει συνολικά 24 οβιδοβόλα «NORA Β-52» διαμετρήματος 155 χιλιοστών, με οκτώ ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα Milos
Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο και τα νέα πυροβόλα θα εμφανισθούν δημοσίως στην στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2019.
Ο εξοπλισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαραίτητος για την επιβίωσή της και με την Τουρκία να να κλιμακώνει την επιθετικότητά της, μέχρι στιγμής βασίζεται για την ασφάλεια της σε ξένες δυνάμεις οι οποίες όμως έχουν τα δικά τους συμφέροντα και δεν συνάδουν με αυτά του Ελληνισμού.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου