Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Θύμα ξυλοδαρμού από Σκοπιανούς εθνικιστές έπεσε ένας ομογενής στην Αυστραλία, τον νεαρό Ελληνοαυστραλό

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Θύμα ξυλοδαρμού από Σκοπιανούς εθνικιστές έπεσε ένας ομογενής στην Αυστραλία, στο περιθώριο της αντιπαράθεσης που προκάλεσε η φωτογράφιση της Δημάρχου της πόλης Ουίτλσι, Εμιλία Λίζα Στέργιοβα (Emilia Lisa Sterjova), που κατάγεται από τα Σκόπια, με τη σημαία που περιλαμβάνει τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «The Age».
Η ένταση που οδήγησε στο περιστατικό έχει ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες όταν η Στέργιοβα φωτογραφήθηκε κρατώντας την επίμαχη σημαία, μετά το πέρας της τελετής αποφοίτησης σπουδαστών της γλώσσας της πατρίδας της.
Παρότι ο Ηλιος της Βεργίνας, ως σύμβολο, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τα Σκόπια, η Στέργιοβα δημοσίευσε στο Facebook τη φωτογραφία, προκαλώντας αντιδράσεις από Ελληνες ομογενείς.
«Δέχτηκα απειλές για την ζωή μου, αλλά και εξαγγελίες ότι θα με καθαιρέσουν από Δήμαρχο ή θα με αποβάλουν από το κόμμα», ανέφερε, σύμφωνα με την «The Age», η Δήμαρχος, η οποία κατέληξε πως «η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν είχε σκοπό να προσβάλει ή να επιδείξει ασέβεια σε κανέναν πολίτη της Ουίτλσι».
Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία διεπράχθη η επίθεση εναντίον του ομογενή, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η «Age» αναφέρει πως, πιθανότατα, οι τρεις Σκοπιανοί είχαν εντοπίσει τον νεαρό Ελληνοαυστραλό στη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα, όταν τον συνάντησαν τυχαία σε ένα εστιατόριο, να τον αναγνωρίσουν και να του επιτεθούν.
Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες τον γρονθοκοπούσαν στο πρόσωπο και το κεφάλι επί 40 δευτερόλεπτα, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στο αμάξι του.
Αντιδράσεις από την Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής
Παρότι το συμβάν δεν έλαβε δημοσιότητα επί μια ολόκληρη εβδομάδα, η είδηση έκανε γρήγορα τον γύρο του Κόσμου, με αποτέλεσμα να εκφραστούν αντιδράσεις από ομογενειακές οργανώσεις.
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης, καταδίκασε το επεισόδιο και στηλίτευσε την στάση της Δημάρχου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, αφαίρεσε την φωτογραφία από το Facebook.
«Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι της δικαίωσης και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα αδέλφια μας στην Αυστραλία. Καταδικάζουμε συλλήβδην το επεισόδιο, όπως και τη στάση της πολιτικού αυτής, που, χωρίς ντροπή και αξιοπρέπεια, δείχνει το αληθινό πρόσωπο των Σκοπιανών», είπε ο κ. Φιλιππίδης, που έκανε λόγο για «αισχρή συμπεριφορά».
«Ολα όσα βλέπουμε είναι τα αποκυήματα της ‘προδοσίας των Πρεσπών’, που έχει αποθρασύνει τη σκοπιανή προπαγάνδα και αποδεικνύει αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή η Συμφωνία όχι μόνο δεν θα φέρει την ειρηνική συνύπαρξη, αλλά θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής.
Πηγή Εθνικός Κήρυξ
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου