Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Προφυλακιστέοι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες Γιάφκες και συνεργοί Φύλαγε πρόβατα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους τόσο ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης όσο και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του.

Επιπλέον η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη στην 26χρονη για «απείθεια» επειδή αρνήθηκε στη λήψη δείγματος DNA.

Την ίδια ώρα για ασύλληπτα μέλη ψάχνουν οι αρχές καθώς βλέπουν την πιθανότητα να υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στην οποία συμμετείχε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στον Ελεύθερο Τύπο, «λογιστική»… έναρξη δραστηριοτήτων μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, με ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της επαρχίας για την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου», βλέπουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από τη σύλληψη του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού ως «τοξοβόλου του Συντάγματος», της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, συνεργού της Πόλας Ρούπα και της 26χρονης φίλης του.

Μία ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας από έναν… παπά με λεία περίπου 150.000 ευρώ και μία άγνωστη απόπειρα στην Αρναία Χαλκιδικής με την ακινητοποίηση και «φυλάκιση» αστυνομικού στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στις οποίες βρέθηκε DNA του «τοξοβόλου», ανέδειξαν την έντονη προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης και τουλάχιστον δύο ακόμη ασύλληπτους συνεργούς.

Δείγμα της πιθανής τρομοκρατικής εξέλιξης, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι το γεγονός πως ο «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες φορούσαν χειρουργικά γάντια, είχαν ασύρματο πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, αλλά κυρίως ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον και δύο πιστόλια με σφαίρες στη θαλάμη!

Φύλαγε πρόβατα

Ο «τοξοβόλος» καταζητείται από τις 6 Ιουνίου 2019, καθώς είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Οταν εξαφανίστηκε ήταν υπεύθυνος… βοσκός για τη φύλαξη αιγοπροβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος. Εξέτιε ποινή 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και αθωώθηκε από την κατηγορία συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 20 Ιουνίου 2019, ένα 24ωρο πριν από την τελευταία μέρα της δίκης της, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου δεν έδωσε το παρών στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου όπως ήταν υποχρεωμένη, με τον πατέρα της να δηλώνει την εξαφάνισή της. Η 28χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στο σχέδιο απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, καθώς και σε δύο ένοπλες ληστείες.



Η «επαφή» της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και του Γιάννη Μιχαηλίδη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται να προέκυψε μέσα από τη φυλακή μέσω μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», όταν η 28χρονη, που δήλωνε μέλος της 3ης γενιάς του «Επαναστατικού Αγώνα», φαίνεται να ήρθε σε σύγκρουση με την Πόλα Ρούπα.

Η σύλληψη

«Αχίλλειος πτέρνα» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών φαίνεται να ήταν η κλοπή του τζιπ στις 26 προς 27 Ιανουαρίου 2020 από την περιοχή του Χολαργού. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ερευνούσαν όλες τις περιπτώσεις κλεμμένων οχημάτων τέτοιου τύπου, καθώς ένα τέτοιο είχαν χρησιμοποιήσει οι τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Φαίνεται πως το εντόπισαν στην περιοχή του Βύρωνα και στη συνέχεια έφθασαν στα ίχνη της 26χρονης φίλης του «τοξοβόλου».
Το πρωί της Τετάρτης, δύο γυναίκες και ένας άνδρας επιβιβάζονται στο συγκεκριμένο όχημα που ακόμη «φορούσε» τις ίδιες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τους ακολουθούν διακριτικά, με φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση, από Βύρωνα, συνεχίζουν προς Καισαριανή, φθάνουν στον Υμηττό όπου κάνουν μία στάση μισής ώρας και αλλάζουν πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος.

Η παρακολούθηση συνεχίστηκε έως τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, όπου οι επικεφαλής αξιωματικοί θεώρησαν ιδανικότερες τις συνθήκες εκδήλωσης της επιχείρησης σύλληψης. Ενα συμβατικό-«ταξί» έκλεισε από μπροστά το τζιπ των υπόπτων, ένα δεύτερο όχημα από πίσω, ένα κλειστό φορτηγάκι και μοτοσικλετιστές έφθασε δίπλα. Γρήγορα με τα όπλα στα χέρια βγήκαν οι αστυνομικοί, έσπασαν το πίσω τζάμι του οχήματος, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους επιβάτες χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι συλληφθέντες θα κινούνταν μέσω παράδρομων για να αποφύγουν τις κάμερες προς κάποια επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου ή της Κεντρικής Ελλάδας για τη διάπραξη ένοπλης ληστείας.

Γιάφκες και συνεργοί

Οι δύο γυναίκες και ο «τοξοβόλος» είχαν στην κατοχή τους τρεις ταυτότητες, στις οποίες είχαν κολλήσει τις φωτογραφίες τους, ενώ τα στοιχεία ήταν ανύπαρκτων προσώπων. Φωτογραφίες των συλληφθέντων αλλά και των ταυτοτήτων θα δοθούν στη δημοσιότητα αναζητώντας πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κρησφύγετα και γιάφκες οπλισμού, κυρίως στις περιοχές Βύρωνα, Καισαριανή, Υμηττό, Ζωγράφου. Σημειώνεται πως η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είχε στην κατοχή της 5 κλειδιά οικιών.

Προς το παρόν έχουν γίνει τέσσερις κατ’ οίκων έρευνες σε συγγενικά σπίτια των συλληφθέντων, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα ευρήματα υπήρχαν ρούχα ανδρών που τα νούμερά τους δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο του «τοξοβόλου», στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με τη συμμετοχή δύο ακόμη ανδρών στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας στις 29 Αυγούστου 2019 κάνει τους αρμόδιους αστυνομικούς να αναζητούν τουλάχιστον δύο ασύλληπτους συνεργούς.

 «ΠΑΡΑΞΕΝΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

 Απέδρασε, ενώ τον επόμενο χρόνο θα αποφυλακιζόταν

Η περίπτωση της απόδρασης του «τοξοβόλου» είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς ο κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, τον επόμενο χρόνο, με τις συγχωνεύσεις των ποινών, θα αποφυλακιζόταν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας από την Εισαγγελία που αφορά τη διαμαρτυρία στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24 Φεβρουαρίου 2018, φέρεται να κλήθηκε σε απολογία κατηγορούμενος για συμμετοχή σε στάση στις φυλακές. Κανείς δεν γνώριζε τότε αν ο «φόβος» πιθανής επιμήκυνσης της χρονικής άδειας εγκλεισμού και οι αρνήσεις αδειών αποτέλεσαν αφορμή για τον «τοξοβόλο» προκειμένου να αποδράσει ή αποφάσισε να συμμετάσχει στην έναρξη ενός νέου κύκλου αντάρτικου πόλης.

Η «συνοδοιπόρος» της Πόλας Ρούπα… εξαφανίστηκε λίγες ώρες πριν από την απόφαση της δίκης του «Επαναστατικού Αγώνα». Η 28χρονη φοιτήτρια, που είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα στις 5 Ιανουαρίου 2017, είχε δηλώσει «αναρχική» και μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την παρέλευση του 18μήνου και παραβρισκόταν στις δίκες, ωστόσο το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2019 ο πατέρας της πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου και δήλωσε την εξαφάνισή της!
Η 28χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση. Η δικηγόρος της είχε ζητήσει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η γυναίκα έπρεπε να έχει πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Η 26χρονη δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, είχε μόνο μία προσαγωγή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα, όπου φοιτούσε σε ΤΕΙ.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Στο τζιπ όπου επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον, δύο πιστόλια, όλα με σφαίρα στη θαλάμη, πλήθος φυσιγγίων, τρεις πλαστές ταυτότητες, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., 3.300 ευρώ και ρούχα. Σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν ένα απενεργοποιημένο κινητό και πέντε κλειδιά οικιών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου