Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Συρίγος: Δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. όσον αφορά την Τουρκία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ελληνοτουρκικά: Ήπια μέτρα προέβλεψε ότι θα επιβληθούν στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη σε λίγες ημέρες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος.

Όπως είπε, υπάρχουν δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη Τουρκία.

Στην πρώτη, ανήκει η Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Αυστρία το Λουξεμβούργο, Ιρλανδία αλλά και η Τσεχία που εκτιμούν ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στη Τουρκία. Από την άλλη, χώρες όπως η Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία προτιμούν ήπιες ή ιδανικά καθόλου κυρώσεις στην Άγκυρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Συρίγος, οι περισσότερες χώρες και ειδικά το Βερολίνο έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με την Άγκυρα. Μάλιστα υπάρχει και η στάση αναμονής για την νέα προεδρία των ΗΠΑ και το πως θα διαχειριστεί τον παραβατικό χαρακτήρα της Τουρκίας.

Ο κ . Συρίγος, χαιρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη την νέα συμφωνία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, της οποίας η βαρύτητα μπορεί να μην έχει γίνει ευρέως αντιληπτή. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από το ’74 η συνεργασία αυτή μια χώρα της Δύσης με μια μη νατοϊκή.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου