Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Έρευνα Marc: 60,5% θέλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Συμφωνεί το 38,5% των ψηφοφόρων του...Περί αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και άλλων δαιμονίων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα το 75,1% των συμμετεχόντων

Το 60,5 % θέλει την πανεπιστημιακή αστυνομία σύμφωνα με νέα έρευνα της Marc, για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, το 75,1 % είναι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ το 75,1% πιστεύει ότι θα πρέπει να διαγράφονται, με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας και υγείας, οι αιώνιοι φοιτητές.

Ας σημειωθεί ότι το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε την Παρασκευή στη βουλή.

Αναλυτικά η έρευνα της Marc

Πανεπιστημιακή αστυνομία

  • Υπέρ (συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ): 60,5%
  • Κατά (διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ): 37,4%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ (2019): Υπέρ: 38,3%

Ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ (2019): Υπέρ: 63,8%

Ελεγχόμενη είσοδος

  • Υπέρ (συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ): 75,1%
  • Κατά (διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ): 22,6%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ (2019): Υπέρ: 60,4%

Ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ (2019): Υπέρ: 80,8%

Βάση Εισαγωγής

  • Υπέρ (συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ): 63,1%
  • Κατά (διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ): 26,4%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ (2019): Υπέρ: 52,2%

Ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ (2019): Υπέρ: 77,6%

Αιώνιοι φοιτητές

  • Θα πρέπει να διαγράφονται (με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας, υγείας): 75,1%
  • Θα πρέπει να μπορούν να είναι εγγεγραμμένοι για όσα χρόνια θέλουν: 21%

Περί αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και άλλων δαιμονίων V.2… Ένα «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί


Ένα εγχείρημα που όλοι ευελπιστούν να αλλάξει άρδην την εικόνα των πανεπιστημίων

Η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, προκειμένου να εμπεδωθεί μετά από δεκαετίες το αίσθημα της ασφάλειας στα ιδρύματα, είναι πέρα για πέρα αναγκαία. Άλλωστε όλοι οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης στα ζητήματα ανομίας και παραβατικότητας που κατά καιρούς εμφανίστηκαν και εκδηλώθηκαν εντός πανεπιστημίων, δεν είχαν καμία επιτυχία. Δεδομένο μάλιστα είναι πως η παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αποτελεί εγγύηση για την σωστή λειτουργία της νέας ομάδας.

Το ζητούμενο, πέραν της εκπαίδευσης που θα λάβουν, είναι οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν να προστατεύουν την σωματική ακεραιότητα των καθηγητών, των φοιτητών και της περιουσίας του ελληνικού λαού, να έχουν και τα απαραίτητα εφόδια.

Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τον εξοπλισμό που θα φέρουν οι αστυνομικοί, τον αριθμό των ατόμων που θα απαρτίζουν τις ομάδες που θα βρίσκονται στα ιδρύματα, αλλά και την υποστηρικτική δυνατότητα που θα έχουν αν παραστεί η ανάγκη, αν λόγου χάρη δεχτούν επίθεση με βόμβες μολότοφ.

Αστυνομικές πηγές με πείρα και επιχειρησιακή γνώση τονίζουν πως «όπως σε κάθε περίπτωση επίθεσης αστυνομικών σε όλα τα σημεία, σε επεισόδια ή στο δρόμο, οι αστυνομικοί που θα στελεχώνουν την νέα ομάδα θα έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και θα αντιμετωπίζουν σε πρώτο χρόνο τυχόν επιθέσεις, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ζητούν ενισχύσεις».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισημαίνουν σχετικά με το γεγονός πως δεν υπάρχει πλέον το άσυλο της… ανομίας όπως τα προηγούμενα χρόνια και θα μπορούσαν ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης να αναλάβουν την φύλαξη των πανεπιστημίων, πως, «αυτά γίνονται σε άλλες χώρες του κόσμου επειδή υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες, κάτι που με την υπάρχουσα κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι εφικτό» και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Σε αυτό το εγχείρημα, που όλοι ευελπιστούν να αλλάξει άρδην την εικόνα των πανεπιστημίων, θα πρέπει οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που θα αναλάβουν να το φέρουν εις πέρας, να έχουν την στήριξη των πανεπιστημιακών με τους οποίους πρέπει να έχουν αγαστή συνεργασία και όχι να παριστάνουν τους «Πόντιους Πιλάτους» κατά το δοκούν.

Θα πρέπει επί παραδείγματι να επιτρέψουν τις έρευνες σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων προκειμένου να σπάσει το «άβατο» των υπό κατάληψη χώρων από ομάδες αναρχικών εντός των ιδρυμάτων, με παράλληλη τοποθέτηση καμερών σε κοινόχρηστους χώρους, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που θα αναλάβουν χρέη φύλαξης στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι σύμμαχοι στην επόμενη μέρα των ιδρυμάτων για την βελτίωση των όρων φοίτησης των παιδιών, αλλά και αυτών της δικής τους παρουσίας στις αίθουσες.

ΥΓ: Οι ενστάσεις ακόμη και μεταξύ των αστυνομικών για την παρουσία τους στα πανεπιστήμια μόνο θετικό πρόσημο θα πρέπει να έχουν, προκειμένου η νέα ομάδα να μπει στους χώρους των πανεπιστημίων με τις καλύτερες των συνθηκών και οι ενστάσεις θα βελτιώσουν τους όρους της παρουσίας της νέας ομάδας. Γιατί το τελευταίο που κάθε νοήμων άνθρωπος θα ήθελε να δει είναι εικόνες με αστυνομικούς βορά στις διαθέσεις παραβατικών στοιχείων εντός πανεπιστημιακών χώρων. Γι' αυτό οι αστυνομικοί θα πρέπει από την πρώτη ημέρα της παρουσίας τους να σπάσουν αποστήματα χρόνων, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

Πηγή ➤https://www.lawandorder.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου