Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των εργατών

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ερέτρια: Από φθορά στο σύστημα τάνυσης κατά τη διάρκεια των διεργασιών στο Γυμνό Ευβοίας προκλήθηκε το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων και τραυμάτισε ακόμη έναν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

H απίστευτη τραγωδία λίγο μετά τις 14:00  το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Γυμνό Ευβοίας όπου τρία μέλη συνεργείου της ΔΕΗ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε προσαγωγή ενός εργοδηγού, ενός μηχανικού καθώς και της επιβλέπουσας του έργου. Η ΕΛ.ΑΣ πρόκειται να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί αδίκημα ανθρωποκτονίας ή εξ αμελείας.

Παράλληλα, διερευνάται αν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου