Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

«Κόλαφος» οι αναφορές των αστυνομικών της συνοδείας Φουρθιώτη – «Ήθελε να κινείται με το αυτοκίνητο της αστυνομίας...» Πώς πέρασε στη φυλακή την πρώτη βραδιά ο Μένιος

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο παρουσιαστής ήθελε να μετακινείται με το υπηρεσιακό όχημα και τους έδινε εντολές να κάνουν πράγματα εκτός του πεδίου των καθηκόντων τους

Σε σειρά επεισοδίων που δεν δικαιολογούσαν την διάθεση αστυνομικών  για τη φύλαξή του είχε εμπλακεί ο Μένιος Φουρθιώτης. Αυτό τουλάχιστον αναφέρον για τον κατηγορούμενο οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του. Όπως προκύπτει από τις αναφορές τους, ο παρουσιαστής ήθελε να μετακινείται με το υπηρεσιακό όχημα, τους έδινε εντολές να κάνουν πράγματα εκτός του πεδίου των καθηκόντων τους, ενώ σε μια περίπτωση έφτασε στο σημείο να αποβιβάσει αστυνομικό από το συνοδευτικό όχημα επειδή πληροφορήθηκε ότι ήθελε να επιστρέψει στην οργανική του θέση.

Οι παραπάνω αναφορές περιλαμβάνονται στη δικογραφία και σε κάποιες εξ αυτών οι αστυνομικοί αναφέρουν για τον Μ. Φουρθιώτη:

Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του με υπάλληλο καταστήματος εστίασης, παρουσία του αστυνομικού συνοδού και λοιπών παρευρισκομένων ατόμων,

-Στις 24/12/2020 διαπληκτισμό του με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του,

-Στις 10/01/2021 αίτημα σε αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται,

-Στις 21/01/2021 εντολή σε αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

-Στις 23/01/2021  αίτημα σε τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

-Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο παρουσιαστής επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, καταλογίζοντας του ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ο ίδιος ζήτησε στη συνέχεια από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ.

-Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικός στην Τροχαία Αττικής.

-Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.

-Στις 24/03/2021 απαίτησε από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε : «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

-Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο παρουσιαστής είχε αστυνομική συνοδεία από τις 25 Μαΐου του  2020. Σύμφωνα όμως με ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη συνοδεία του Φουρθιώτη έκαναν λόγο για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής τους». Τέλος, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως  «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ΄ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Οι αρρυθμίες, οι επισκέψεις και η πρώτη βραδιά στο κελί της ΓΑΔΑ για Φουρθιώτη


Πώς πέρασε στη φυλακή την πρώτη βραδιά ο Μένιος Φουρθιώτης

Στην γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων της Ασφάλειας, απομονωμένος από όλους τους υπόλοιπους κρατουμένους, βρίσκεται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης που πέρασε την πρώτη του νύχτα στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο παρουσιαστής σύμφωνα με πληροφορίες ήταν «ιδιαίτερα ανήσυχος» όταν μπήκε στο κελί και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό καθώς υποστήριξε πως λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει καρδιακές αρρυθμίες.

Άμεσα οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, αλλά όχι σε αυτό που επιθυμούσε, αλλά σε κάποιο άλλο που εφημέρευε. Τότε ο παρουσιαστής άλλαξε στάση και αρνήθηκε την μεταφορά του, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Η μόνη επίσκεψη που δέχτηκε στα κρατητήρια, ήταν αυτή των δυο δικηγόρων του με τους οποίους συνομίλησε για 15 περίπου λεπτά, ενώ είχε και κάποιες επικοινωνίες από το καρτοτηλέφωνο. Μάλιστα φιλικά του πρόσωπα, του μετέφεραν φαγητό καθώς για λόγους υγείας ακολουθεί ειδική διατροφή. Ο παρουσιαστής πάντως μετά τις πρώτες στιγμές και όντας εξαντλημένος κοιμήθηκε χωρίς να ζητήσει το παραμικρό από τους αστυνομικούς.

Πηγή ➤  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου