Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Αποφυλακίστηκε ο Ηρ. Κωστάρης της 17 Νοέμβρη Αίτημα για αποφυλάκιση κατέθεσε & ο αρχιεκτελεστής Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί 11 φορές ισόβια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αποφυλακίστηκε ο Ηρ. Κωστάρης της 17 Νοέμβρη – Είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία Μπακογιάννη


Αποφυλακίστηκε με όρους την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοεμβρη από το 1987 ως την εξάρθρωσή της, το 2002. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια – μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας.

Είχε λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της 17Ν – μεταξύ άλλων και σε ληστεία

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.
Μάλιστα, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε πει.
Από το 2017 που συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων οι οποίες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ έπαιρνε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική.

Πριν από την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών  των φυλακών Κορυδαλλού.

Αίτημα για αποφυλάκιση κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας


Αίτημα για υφ’ όρον απόλυση έχει υποβάλει ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή, σύμφωνα με το MEGA.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί 11 φορές ισόβια για πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι υπόλοιποι, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος, που είναι στη φυλακή έχουν το ίδιο δικαίωμα. Αίτημα για αποφυλάκιση μπορούν να καταθέσουν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, πλην του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος λόγω της απόδρασης του 2014 δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Κουφοντίνας είχε κάνει απεργία πείνας, ζητώντας να μεταφερθεί στο κελί του στον Κορυδαλλό. Τελικά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αποφυλακίστηκε με όρους, την Πέμπτη, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοέμβρη, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη. Ο Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, έχοντας λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της «17Ν» -μεταξύ άλλων και σε ληστεία. Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου