Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ο Μπάιντεν βλέπει αύριο τον Ερντογάν - «Θα του τα ψάλει» λένε οι συνεργάτες του Αναμένεται να τον προειδοποιήσει ότι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αναμένεται να τον προειδοποιήσει ότι τυχόν αιφνιδιαστικές ενέργειες δεν θα ωφελήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών - Επί τάπητος η αγορά των F-16 και η αμυντική σχέση των δύο χωρών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που θα έχουν αύριο, ότι τυχόν αιφνιδιαστικές ενέργειες δεν θα ωφελήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών και ότι οι κρίσεις θα πρέπει να αποφεύγονται, ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν ο Μπάιντεν, που βρίσκεται στη Ρώμη για τη σύνοδο της G20, θα συζητήσει επίσης το αίτημα της Τουρκίας για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 καθώς και την αμυντική σχέση της με τις ΗΠΑ.


Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ερντογάν ζήτησε να κηρυχθούν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» 10 πρεσβευτές ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και εκείνος των ΗΠΑ, επειδή ζήτησαν την αποφυλάκιση του φιλάνθρωπου μαικήνα Οσμάν Καβαλά. Στη συνέχεια ωστόσο απέσυρε την απειλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των G-20 στη Ρώμη επιχείρησε να σπάσει τον πάγο με τους Αμερικανούς και να  έχει μια πρώτη κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών να επιδίδεται σε... διπλωματικές αβρότητες προς τον Αμερικανό πρόεδρο κρατώντας τον από το χέρι και να επιχειρεί να συνομιλήσει μαζί του με τη βοήθεια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες εμφανίστηκε τουλάχιστον αμήχανος από την αιφνιδιαστική «επίθεση  φιλίας» του Ερντογάν.  Τέλος, όπως έγινε γνωστό, συνομιλία των δύο ανδρών δεν υπήρξε στο περιθώριο της συνόδου των G20.
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου