Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Διπλό φονικό στην Αίγινα: Ψάχνουν χρήματα και συνεργούς Πού βρίσκονται τα περίπου 800.000 ευρώ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πού βρίσκονται ή δαπανήθηκαν τα περίπου 800.000 ευρώ που άρπαξαν οι δράστες των άγριων δολοφονιών της Ειρήνης Μαρμαρινού και του ανιψιού της, Λάμπρου Πρωτονοτάριου; Σπαταλήθηκαν σε… dolce vita ή σε real estate στην Αλβανία: Ποιοι είναι και πού έχουν βρει καταφύγιο οι τουλάχιστον δύο πιθανοί συνεργοί του 36χρονου που συνελήφθη στη Μάλτα; Είναι μερικά ερωτήματα στα οποία απαντήσεις θα μπορούσε να δώσει ο φερόμενος ως δράστης στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα μας.

Η δικογραφία για τη διπλή δολοφονία, χωρίς να αναφέρει δράστη, στην οποία περιλαμβανόταν όλο το προανακριτικό υλικό, είχε υποβληθεί στην αρμόδια ανακρίτρια τον περασμένο Μάρτιο, από το υλικό της οποίας η δικαστική λειτουργός έκρινε πως βασικός ύποπτος ήταν ο 36χρονος Ledjon Brakaj και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε φύγει από την Αίγινα μετά το διπλό έγκλημα.

Στο σκούφο full face που είχαν πετάξει οι δράστες σε έναν κάδο απορριμμάτων μετά τη δολοφονική εισβολή τους στις 30 Νοεμβρίου 2015 είχε βρεθεί DNA που είχε «συγγένεια»-μερική ταύτιση με γενετικό υλικό οικογένειας εργατών από την Αλβανία που είχε απασχολήσει η άτυχη γυναίκα. Επίσης, είχε βρεθεί γενετικό υλικό και των δύο θυμάτων. Τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας είχαν εξεταστεί τότε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, χωρίς να προκύψει άμεση εμπλοκή τους, ωστόσο είχε εξαφανιστεί ένα, ο 36χρονος που συνελήφθη στη Μάλτα, μερικές ημέρες μετά τα εγκλήματα, κάτι που τον καθιστούσε βασικό ύποπτο για τις δολοφονίες θείας και ανιψιού. Ενα ακόμη συγγενικό του πρόσωπο που βρισκόταν στην Αίγινα το κρίσιμο χρονικό διάστημα έφυγε από το νησί του Σαρωνικού μετά τις δολοφονίες και εξετάζεται η συμμετοχή του.

Σε βάρος του 36χρονου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια, με τους αστυνομικούς στην πόλη Μαρσασκάλα της Μάλτας, που πραγματοποιούσαν τυχαίο έλεγχο το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής (19/8), να διαπιστώσουν ότι εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο σε βάρος του. Τα αποτυπώματά του είχαν ληφθεί κατά την προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα μας, οπότε μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του.

Οι διαδικασίες έκδοσης του 36χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις ελληνικές Αρχές να προσδοκούν σε περισσότερες απαντήσεις, καθώς στα επίσημα έγγραφα που έχουν σταλεί από τη νησιωτική χώρα δεν υπάρχουν διευκρινίσεις ούτε για το πότε είχε μεταβεί εκεί ο κατηγορούμενος ούτε για να την ενασχόλησή του. Σημαντικές θα είναι και οι εξετάσεις ταυτοποίησης του γενετικού υλικού του υπόπτου με αυτό που είχε εντοπιστεί στο σκούφο full face, στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα μας.

Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου