Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Εγγραφές και από τα φαρμακεία – Τι ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Προσωπικός γιατρός: Οι εγγραφές για προσωπικό γιατρό είναι από σήμερα γεγονός για όλη τη χώρα και εκκινείται η δοκιμαστική περίοδος επισκέψεων. Ο νέος θεσμός θα βρίσκεται στην πλήρη ανάπτυξή του από τη νέα χρονιά και ο κάθε πολίτης θα έχει τον προσωπικό του σύμβουλο. Προς το παρόν οι πολίτες εγγράφονται είτε μόνοι τους μέσω πλατφόρμας είτε αυτοπροσώπως σε προσωπικό γιατρό.

Από αυτό το μήνα, στη διαδικασία των εγγραφών εντάσσονται και τα ιδιωτικά φαρμακεία. Ακριβώς όπως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό ραντεβού για τα εμβόλια κατά της Covid-19, έτσι ενεργοποιούνται και τώρα προκειμένου να βοηθούν τους πολίτες στη διαδικασία της εγγραφής τους στον προσωπικό γιατρό.

Οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας εξέδωσαν χθες κοινή υπουργική απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό γιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων καθώς και την αμοιβή των φαρμακοποιών.

Ετσι, οι πολίτες θα αποκτήσουν ακόμη μια δυνατότητα για την εγγραφή τους, απλώς με το να επισκέπτονται το φαρμακοποιό τους.

Ο πολίτης προσέρχεται αυτοπροσώπως στο φαρμακείο προσκομίζοντας προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο αυτού. Στην περίπτωση που ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του την εγγραφή πραγματοποιεί όποιος ασκεί τη γονική μέριμνα.

Κατά τη διαδικασία που πραγματοποιεί ο φαρμακοποιός, εμφανίζεται λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα προσωπικών ιατρών. Οι προσωπικοί ιατροί που έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους εμφανίζονται με την ένδειξη “μη διαθέσιμος”. O φαρμακοποιός επιλέγει προσωπικό ιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη,

και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης

λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο

συγκεκριμένο προσωπικό ιατρό, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό ορίζεται εφάπαξ στο ποσό των 3 ευρώ ανά εγγραφή πολίτη (δηλαδή, για την καταχώρηση του ΑΜΚΑ και την εγγραφή του συγκεκριμένου πολίτη σε προσωπικό ιατρό), αρχής γενομένης από την 05η.09.2022, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

https://eleftherostypos.gr/

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου