Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση σκύλου σε 13χ ρονο στο Λαγονήσι - Δήμαρχος Σαρωνικού: Οι ιδιοκτήτες είχαν ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή «Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο» - «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο» - «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο δήμαρχος Πετρος Φιλίππου

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ο 13χρονος Άγγελος στο Λαγονήσι όταν δέχθηκε την επίθεση από σκύλο-φύλακα που βγήκε από ένα σπίτι την ώρα που το παιδί πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι.

Για το περιστατικό επίθεσης που θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο, μίλησε στην ΕΡΤ ο Πετρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού.

«To συμβάν αυτό έγινε την περασμένη βδομάδα. Το σκυλί ήταν δεσποζόμενο το σκυλί» δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

Μιλώντας για το περιστατικό που συνέβη όταν το σκυλί διέφυγε από τη φύλαξη των ιδιοκτητών του, ανέφερε ότι ο μαθητής μόλις δέχθηκε την επίθεση έβαλε τις φωνές και οι περίοικοι που ήταν κοντά έσπευσαν για βοήθεια.

Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες του σκύλου, τόνισε ότι είχαν ξεχάσει την εξώπορτα του σπιτιού τους ανοιχτή. «Έτσι βγήκε (το σκυλί) στο δρόμο και έγινε το συμβάν. Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

«Εμείς σαν δήμος έχουμε πάρει πολλά μέτρα για τα αδέσποτα. Συνεργαζόμαστε με το ΔΗΚΕΠΑ, με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Μέχρι σήμερα εχουμε περιθάλψει πάνω από 700 αδέσποτα ζώα και έχουμε κάνει πάνω από 300 στειρώσεις» διευκρίνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από τον σκύλο έγινε το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το παιδί πήγαινε με το πατίνι στο Γυμνάσιο, στο Λαγονήσι.

Το ζώο, όπως έγινε γνωστό, αφού έριξε το παιδί κάτω, άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα και στον λαιμό. Λόγω του ότι τα τραύματα ήταν σοβαρά, ο 13χρονος αρχικά μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και έπειτα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και του παρασχέθηκε βοήθεια.

Τα λόγια της μητέρας 

«Είναι καλύτερα σήμερα το παιδί, γιατί δε μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να φάει, δεν μπορούσε τίποτα, συν τον φόβο που είχε» είπε αρχικά στο MEGA η μητέρα του παιδιού.

Περιγράφοντας τι συνέβη, η μητέρα του 13χρονου είπε ότι το παιδί πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι του «και του επιτέθηκε ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, το παιδί δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε. Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο στα χέρια και για για καλή του τύχη ήταν ένας παιδικός σταθμός λίγο πιο κάτω, όπου ήταν ο ιδιοκτήτης με δύο μπαμπάδες. Έτρεξαν να σώσουν το παΐδι, βέβαια μέχρι να τρέξουν το σκυλί τον είχε δαγκώσει τον μικρό, ήταν απόσταση περίπου 300 μέτρων».

«Πήραν το παιδί αιμόφυρτο και το πήγαν στο Κέντρο υγείας στο Λαγονήσι, ήταν σοκαριστικό αυτό και για το παιδί και για μένα. Το σπίτι από το σχολείο είναι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, και το παιδί πήγαινε με το πατίνι του. Είχαν γιορτή και πήγε μόνος του, διαφορετικά τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο. Εγώ πήγα ήσυχη στη δουλειά μου και με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν ο κ. Βασίλης, από τον παιδικό σταθμό, θα τον είχε σκοτώσει ο σκύλος ο μικρός» συνέχισε συγκλονισμένη η μητέρα του παιδιού.

Η ίδια επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου επισκέφθηκε τον 13χρονο στο νοσοκομείο και υποστήριξε ότι ο σκύλος έφυγε από το σπίτι επειδή κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή: «Δεν ήταν αδέσποτο το σκυλί, έφυγε από ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης ήρθε στο νοσοκομείο και μου είπε ότι «κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή». Του εξήγησα πως «αυτό που μου λέτε δεν μου “λέει” κάτι εμένα, εάν μου σκότωνε το παιδί μου θα μου λέγατε “συγγνώμη κάποιος άφησε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή;”. Όταν περνάμε έξω από το αυτό το σπίτι, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αφρούς βγάζει από το στόμα. Ο άνθρωπος δεν το βγάζει βόλτα, είναι φύλακας».

«Το σκυλί δεν φταίει, αλλά φταίει ο κηδεμόνας του, έτσι όπως το έχει μάθει δεν είναι ωραίο να βγαίνει και να τρώει τον κόσμο. Δε φταίνε τα ζώα, είναι όπως το έχει μάθει ο ιδιοκτήτης του. Δεν τον ήξερα τον γνώρισα την Πέμπτη. Έχω υποβάλει μήνυση. Έχει ράμματα παντού. Προχθές στην παρέλαση, ήθελε να πάρει κάτι από το αμάξι και φοβόταν να πάει, επειδή ήταν ένας σκύλος κοντά. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πηγαίνεις στα καλά καθούμενα και να σου επιτεθεί ένας σκύλος», κατέληξε η μητέρα του νεαρού μαθητή.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που το παιδί πήγαινε με πατίνι του στο γυμνάσιο στο οποίο είναι μαθητής, στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με το MEGA ο σκύλος, ο οποίος είναι φύλακας σε σπίτι, όρμησε στο παιδί, το έριξε κάτω και άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο και στα μάγουλα.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ένταση της επίθεσης του σκύλου στο παιδί το οποίο έβαλε τα χέρια του μπροστά στο πρόσωπό του για να προστατευτεί.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου