Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταπέλτης η εισαγγελέας - Ο αρχηγός, οι «στρατιώτες» και η ομολογία «παρωδία» Η κυρία Κλιάμπα τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι οργανώθηκαν άριστα και ήταν όλα μελετημένα, ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η κυρία Κλιάμπα τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι οργανώθηκαν άριστα και ήταν όλα μελετημένα, ακόμα και ο τρόπος που μπήκαν στα αυτοκίνητα, ενώ δεν άφησαν τίποτα στην τύχη

Τον πρώτο - κατά σειρά - κατηγορούμενο «έδειξε» η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ως «εγκέφαλο» και «ενορχηστρωτή» της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του, από τους 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην αγόρευσή της που συνεχίστηκε σήμερα για σχεδόν δέκα ώρες, η εισαγγελική λειτουργός, τόνισε ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που οργανώθηκε η επίθεση πρωτού φύγουν από τον σύνδεσμο, «γιατί ο ίδιος ήταν αυτός που το οργάνωσε».

«Η αλήθεια όσο κι αν κρύβεται, έρχεται η στιγμή που "λάμπει" και ο κατηγορούμενος μάλλον αυτό δεν το γνώριζε. Παράλληλα, ο πρώτος κατηγορούμενος μας είπε ότι δεν είδε σχεδόν τίποτα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καθώς δεν είχε ορατότητα όσο γινόταν η σφαγή. Οι λέξεις "δεν ξέρω" αλλά και οι μισοτελειωμένα φράσεις χωρίς νόημα, ήταν οι μόνες του απαντήσεις ενώπιόν μας. Μας είπε, μεταξύ άλλων, ότι άκουσε την ερώτηση "τι ομάδα είστε;" αλλά και την απάντηση, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν άκουσε τις κραυγές του Άλκη» τόνισε η Κυριακή Κλιάμπα.

Τόνισε, δε, πως η θέση του πρώτου κατηγορούμενου είναι διαφορετική από των υπολοίπων, καθώς ήταν εκεί για να παρατηρεί και να συντονίζει. «Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που έλεγε κατά την διάρκεια της απολογίας του» επεσήμανε.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε κατά την απολογία του ο 24χρονος αλλά και τις ασάφειες σχετικά με όσα ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι δεν ήταν πειστικός σε οτιδήποτε κατέθεσε και πως οι απαντήσεις του ήταν αόριστες. «Δεν έδινε σαφής απαντήσεις. Δεν ήθελε να δώσει πληροφορίες για την οργάνωση της επίθεσης» τόνισε.

Η κυρία Κλιάμπα ανέφερε, επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι οργανώθηκαν άριστα και ήταν όλα μελετημένα, ακόμα και ο τρόπος που μπήκαν στα αυτοκίνητα, ενώ δεν άφησαν τίποτα στην τύχη.

Όπως είπε για τον πρώτο εκ των κατηγορουμένων, δεν είχε σχεδιάσει να κατέβει από το αυτοκίνητο, καθώς αυτός ήταν ο αρχηγός και ο άνθρωπος που κατηύθυνε την καταδρομική επίθεση, αλλά και που έλεγχε την πορεία της και των «στρατιωτών» του. Η κυρία Κλιάμπα, επανέλαβε ότι οι κατηγορούμενοι οργάνωσαν και συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικά μελετημένο σχέδιο επίθεσης και ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί και είχαν μοναδικό σκοπό να εκδηλώσουν το αστείρευτο μίσος τους.

«Ομολογία... παρωδία»

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε «παρωδία» την ομολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Άλκη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη ομολογία, χωρίς να υπάρχει κάτι αυθόρμητο και ειλικρινές. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν αυτός που μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 19χρονο φοιτητή.

«Έγινε μια τερατώδης προσπάθεια να μας πείσει για το ψέμα του. Έδωσε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο που μαχαίρωσε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία, χωρίς καμία από αυτές να βγάζει νόημα. Ακόμη και όταν "ομολόγησε", αρχικά μας είπε ότι λογικά είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη στο πόδι, ενώ κατέληξε πως είναι σίγουρος για το θανατηφόρο χτύπημα, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε. Μάλλον ξέχασε τα υπόλοιπα 40 χτυπήματα που είχαν ο Άγγελος και ο Άλκης. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κατηγορούμενος. Δεν ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όμως ευτυχώς, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί στο ακέραιο. Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το ψέμα του» τόνισε η κυρία Κλιάμπα.

«Αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη για τα πάντα λες και ήταν το θηρίο της ζούγκλας και καρφώνε όποιον έβλεπε μπροστά του» είπε σε άλλο σημείο.

«Χτυπούσε αλύπητα με το σφυρί του»

Σχετικά με τον τρίτο κατηγορούμενο, η εισαγωγέας τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο και, τόνισε, ότι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ανασκεύασε όσα είχε καταθέσει στο στάδιο της ανάκρισης.

Ως προς τον ρόλο του και τις κινήσεις του το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, η κυρία Κλιάμπα ανέφερε πως ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δε θυμόταν ούτε το πρόσωπο του Άλκη Καμπανού. «Ένας άνθρωπος κοντά 2 μέτρα ήταν αόρατος» σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος, παρά τις δικαιολογίες του και τα ψέματα στην απολογία του, συμμετείχε κι αυτός στη βαρβαρότητα.

«Ο ίδιος έμεινε στο πεδίο μάχης 45 δευτερόλεπτα. Χτυπούσε αλύπητα με το σφυρί του και συμμετείχε. Δεν ήταν θεατής στην επίθεση θανάτου. Δεν άκουγε τις φωνές του Άλκη παρόλο που είχε αναφέρει στην ανακρίτρια το "μην με χτυπάτε άλλο". Τέλος, θέλησε να μας πείσει πως τυχαία πήγαν να επιτεθούν σε πέντε νέους με μόνο τους επιβάτες του polo να είναι οπλισμένοι. Επέλεξε το ψέμα ακόμα και για ακλόνητα στοιχεία» ανέφερε.

«Δεν ήταν απλώς "στρατιώτης"»

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο η εισαγγελέας τόνισε ότι μόνο «τυχαίο» πρόσωπο δεν ήταν στην δολοφονική επίθεση, καθώς γνώριζε σχεδόν τους πάντες από τους συγκατηγορούμενούς του. Μάλιστα, όπως είπε η κυρία Κλιάμπα, το μοιραίο βράδυ είχε σημαντικό ρόλο και δεν ήταν απλώς «στρατιώτης» αφού αυτός ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε να συγκεντρώσει στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ όλους όσους γνώριζε.

«Αυτός ο... άμαχος είχε "ασυναίσθητα" έναν πυρσό με τον οποίο έπαιζε εκείνη την ημέρα. Μας είπε, ότι όταν σήκωσε το κεφάλι από το κινητό είχαν φύγει όλοι από τον σύνδεσμο. Όσα μας είπε ήταν για να μας πείσει ότι δεν είδε κανέναν να κάνει τίποτα. Αποδείχθηκε ότι τα ψέματα έρρεαν από το στόμα του, ενώ η αλήθεια είχε θαφτεί στο μυαλό του. Τα γεγονότα δεν ήταν καθόλου έτσι όπως μας τα διηγήθηκε ο κατηγορούμενος, σαν παραμύθι» ανέφερε.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι τη μοιραία νύχτα ο τέταρτος κατηγορούμενος βρίσκονταν ακριβώς στο σημείο της επίθεσης και συμμετείχε κανονικά σε αυτήν, ενώ μετά κυνήγησε τον φίλο του Άλκη που προσπάθησε να ξεφύγει. «Ο άνθρωπος που ψεύδεται κάποια στιγμή θα πέσει στην δική του παγίδα», είπε, σχολιάζοντας την απολογία του και «όσα απίστευτα ακούστηκαν από το στόμα του».

«Βασισε την απολογία του αποκλειστικά στο ψέμα για να μας πείσει ότι ήταν ένας απλώς θεατή» ανέφερε.

«Υποταγή στον οπαδισμό»

Όσον αφορά τον πέμπτο - κατά σειρά - κατηγορούμενο, η κυρία Κλιάμπα, επεσήμανε ότι ήταν ένας συχνός θαμώνας του συνδέσμου και φανατισμένος με την ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ τον διακατέχει το αίσθημα του μίσους για τον αντίπαλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήταν ένας καλός στρατιώτης που εκτέλεσε κατά γράμμα τις εντολές του αρχηγού, δηλαδή του πρώτου κατηγορούμενου. Ήθελαν να δώσουν ένα καλό μάθημα στον αιώνιο εχθρό. Έδειξε υποταγή στον οπαδισμό».

«Πήγε να εκτελέσει το δικό του μερίδιο στο αρχικό σχέδιο που είχε οργανωθεί με κάθε λεπτομέρεια και όλοι μαζί να βλάψουν τον εχθρό. Κάνεις δεν είπε ότι άκουσε την σπαρακτική κραυγή του Άλκη και αυτό αρκεί για να καταδείξει ότι το μυαλό τους είναι κυριευμενο από το μίσος για τον αιώνιο εχθρό, μέχρι και σήμερα. Δε νοιάζονται για κανέναν, πήγαν εκεί απαθείς και σκληροί για να σκοτώσουν και, μεταξύ αυτών, ήταν και ο πέμπτος κατηγορούμενος» σημείωσε.

Για τον έκτο εκ των κατηγορουμένων, η κυρία Κλιάμπα, τον περιέγραψε ως «έναν οπαδό που δεν νοιάζεται για τη ζωή του άλλου πάρα μόνο για τη ζωή των οπαδών της ομάδας του» τονίζοντας ότι έτσι ακριβώς σκέφτηκε και το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης και όχι σαν άνθρωπος.

«Λειτούργησε με πλήρη απάθεια, έλλειψη συναισθημάτων και προσήλωση στον στόχο. Στην απολογία του είπε πως ντρέπονται να μη πάει στη φασαρία, αλλά όπως φάνηκε δεν ντρέπονται να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο οπαδικό επεισόδιο που θα σκορπιζε τον θάνατο. Η παρουσία του ήταν σημαντική και ουσιαστική για το αποτέλεσμα» σημείωσε.

Η αγόρευση της εισαγγελέως θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου