Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κράξιμο από BBC για την «πτώση» του πίνακα του Πικάσο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο πίνακας του Πικάσο που έπεσε, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ το σχετικό δημοσίευμα του BBC φιγουράρει στην κεντρική σελίδα του βρετανικού δικτύου

«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε - ειδικά ένα που έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια», γράφει το BBC, σχολιάζοντας την πτώση του πίνακα κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ανεύρεσής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο πίνακας του Πικάσο που έπεσε, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ το σχετικό δημοσίευμα του BBC φιγουράρει στην κεντρική σελίδα του βρετανικού δικτύου. "Τα ανακτημένα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, όταν συνέβη αυτό", σημειώνουν οι Βρετανοί, ανεβάζοντας και το σχετικό βίντεο.

"Έπεσε τελικά μπροστά στις κάμερες"

Η πτώση του πίνακα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με ξένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι "η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης στην Αθήνα τελείωσε με φιάσκο" καθώς ο Πικάσο "έπεσε τελικά μπροστά στις κάμερες".

Σημειώνουν ότι μετά την πτώση, τον σήκωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου χωρίς να φοράει γάντια και τονίζουν ότι από τις λήψεις, η πτώση από μικρό ύψος δεν φαίνεται να προκάλεσε φθορές στον πίνακα, τουλάχιστον ορατές με γυμνό μάτι.

Υπενθυμίζεται ότι το "Γυναικείο Κεφάλι" φιλοτεχνήθηκε από τον Πάμπλο Πικάσο το 1939 και είναι πορτρέτο της συντρόφου του, Ντόρα Μάαρ. Το 1949 ο Πικάσο πρόσφερε το συγκεκριμένο έργο στον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στην αντίσταση κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.

Στο πίσω μέρος του πίνακα υπάρχει χειρόγραφη αφιέρωση του Ισπανού ζωγράφου, που αναφέρει: "Pour le Peuple Grec, Hommage de Picasso" (Για τον ελληνικό λαό, Φόρος Τιμής από τον Πικάσο).

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου